“Hoe zorg ik voor voldoende gezonde, gekwalificeerde én betrokken medewerkers?”

Een vraagstuk waar veel HR-professionals bij de overheid mee te maken hebben. Enerzijds doordat de war for talent enorm is en anderzijds door het toenemende personeelstekort als gevolg van verzuim en het stijgende aantal gepensioneerden. Kopzorgen waar snel oplossingen voor nodig zijn. 

Op 14 juni denken we daarom in mogelijkheden! Naast energieke keynotes die inspireren en tips delen, neem je deel aan een expertsessie en delen we inzichten uit de HR benchmark. Hiermee ben jij in één dag op de hoogte van de veranderingen op de arbeidsmarkt, trends en ontwikkelingen in het HR-beleid en de toekomst van HRM. Kortom: alles om geïnspireerd naar huis te gaan voor jou als HR-professional bij de overheid!

Sprekers

marcia-goddard-png.png

Marcia Goddard
Meer over Marcia

jasper-scholten.png

Jasper Scholten
Meer over Jasper

japke-d-bouma-png.png

Japke-d. Bouma
Meer over Japke-d.

ester-koot2.png

Ester Koot
Meer over Ester

jeroen-baardemans-png.png

Jeroen Baardemans
Meer over Jeroen

Myrthe final.png

Myrthe Smalbraak
Meer over Myrthe

Wat je op deze dag kunt verwachten

  • Praktische tips en tricks rondom thema’s als werving & selectie, employer branding en duurzame inzetbaarheid
  • Je volgt alle keynotes en één expertsessie naar keuze in de break-out
  • Ontmoet mede-professionals en ontdek de nieuwste toepassingen

Programma

09:15 - 10:00 Ontvangst
10:00 - 10:10 Welkom door Erik Weits, Customer Success Director Overheid
10:10 - 10:55 Marcia Goddard over het overschatte belang van gelukkige medewerkers voor duurzaam HRM
10:55 - 11:15 Break
11:15 - 12:15

Panelgesprek resultaten HR Benchmark onderzoek door Ester Koot, Sparkey (Motivaction), Karolien van Lieshout, KVK & Myrthe Smalbraak, Visma | Raet

12:15 - 13:00 Lunch
13:00 - 13:45

Break-out sessies

13.45 - 14.00 Break
14.00 - 14.45

Keynote Jasper Scholten over het millennial mysterie op de werkvloer

14.45 - 15.30 "Hoe kun je succesvol onboarden en medewerkers blijven boeien?! " Visma | Raet, Appical en Dialog nemen je mee in de kansen. 
15:30 - 16:00 Japke-d. Bouma, jeukwoorden in overheidsland
16:00 - 16.45 Netwerkborrel

 

Onder leiding van dagvoorzitter Jeroen Baardemans

Toelichting Break-out sessies

(HR) Wet- en regelgeving 

Hopelijk is er straks een nieuw kabinet en hebben we daarmee ook meer duidelijkheid over onder andere flexmedewerkers en contractvormen. Want volgt het nieuwe kabinet het SER-advies omtrent flexwerken op? Hoe gaan we om met oproepkrachten? En wat is de definitie van 'ziek en piek'? In deze sessie nemen Joke van der Velpen en Fred Asbroek je mee in de laatste ontwikkelingen rondom wet- en regelgeving voor HR-professionals.

Vitaliteit & HR

Hoe houd je medewerkers gezond en vitaal? En hoe regel je dit op de werkplek? Tot waar ligt de verantwoordelijkheid als werkgever? En hoe kijk je aan tegen job-vitaliteit? Onder meer deze vragen komen aan bod tijdens de break-out sessie van Myrthe Smalbraak, HR Business Partner bij Visma | Raet.

Medewerkersontwikkeling en hun motivatie

Blijven leren en ontwikkelen is steeds belangrijker om groei en bekwaamheid te waarborgen. Zo verhoog je de tevredenheid van medewerkers, creëer je een gezonde werkomgeving en zorg je voor binding aan de organisatie. Maar hoe hou je medewerkers alert en gemotiveerd om te blijven leren en ontwikkelen? En hoe zorg je voor een passend aanbod van trainingen en e-learnings? Learning & Development Consultant Vincent Bennink van Visma | PlusPort vertelt je graag meer over blijven leren en ontwikkelen binnen jouw organisatie.