Twee vrouwen overleggen over de voordelen van de HR software van Visma | Raet

HR software

Volledige controle over jouw HR & payroll zaken met software van
Visma | Raet

Vraag een demo aan

Administratieve processen zoals in- en uitdiensttreding, contractwijzigingen, vervangingen, ziekteverzuim en salarisverwerking vragen nu nog te veel primaire aandacht. En dat terwijl je veel liever bezig bent met de ontwikkeling van de huidige medewerkers en het binden en boeien van nieuwe medewerkers. Maar waar moet je de tijd vandaan halen?

Met de HR software van Visma | Raet automatiseer je repetitieve en administratieve taken. Zo krijg je niet alleen meer grip op je HR-processen, maar ook meer tijd en ruimte voor wat écht belangrijk is. Samen maken we het HR-werk makkelijker.

HR-processen verbeteren met HR software

Om HR-processen te verbeteren raden wij aan om gebruik te maken van de HR software van Visma | Raet. Of het nu gaat om recruitment, onboarding of de beoordelingscyclus: je wil dat de HR software zich aanpast aan jou in plaats van andersom. Daar heb je een echte HR-specialist voor nodig. Eén met een diepgaande interesse in HRM en een oprechte betrokkenheid bij de best mogelijke ondersteuning van HRM-processen.

HR software van Visma | Raet

Een volledig digitale HR-administratie is de basis om als werkgever ‘in control’ te zijn over alle HR-systemen. De HR software van Visma | Raet is gebaseerd op bewezen best practices en ondersteund door actuele wet- en regelgeving van jouw sector zoals bijvoorbeeld Lerarenregister, de Jaarurensystematiek en het BIG-register voor zorgverleners. Met de HR software van Visma | Raet organiseer je al je salarisadministratie en HR-processen veilig en eenvoudig in de cloud.

Wijs administratieve werkzaamheden, stapels formulieren en handmatige controles daarom de deur met de HR software van Visma | Raet. Geef medewerkers verantwoordelijkheid over hun eigen gegevens en laat onze HR-systemen automatisch de benodigde controles én complete salarisverwerking uitvoeren.

Hieronder vind je een overzicht van al onze HR software. Navigeer via de links naar de specifieke pagina’s om meer informatie te krijgen over de betreffende software.

Wij zorgen er enerzijds voor dat medewerkers gemakkelijk en snel hun HR-zaken kunnen regelen, zodat zij meer tijd kunnen besteden aan patiënten en cliënten, leerlingen en docenten en burgers en bedrijven. Anderzijds maken wij het werk voor de HR- en salarisafdeling eenvoudiger, zodat er meer tijd ontstaat voor advies en strategie.

Onze HR software oplossingen

HR admin digitaliseren.svg

Actuele medewerker- en organisatiedata vormen de basis van je digitale HR-administratie. In het HRM-systeem van Visma | Raet beheer je eenvoudig medewerkergegevens. Op organisatieniveau leg je de organisatiestructuur vast inclusief afdelingen, kostenplaatsen etc.

HR administratie software

salarisadministratie.svg

Hoe zorg je altijd voor een up-to-date en foutloze salarisadministratie? Met onze online salarisadministratie, ver doorgevoerde automatisering en ondersteuning op cao’s en wet- en regelgeving, word je optimaal ontzorgt. Zo ben je zeker van de juiste loonstrook en dat je altijd de juiste bedragen betaalt.

Salarisadministratie software

digitale personeelsdossiers.svg

Altijd en overal inzicht in actuele digitale personeelsdossiers. Of het nu gaat om salarisstroken, jaaropgaven, arbeidsovereenkomsten of diploma’s, medewerkers en managers kunnen er eenvoudig bij en voegen zelf documenten toe.

Digitale personeelsdossiers

verlofregistratie.svg

Met de functionaliteit Verlofregistratie stel je jezelf en medewerkers in staat om snel, overzichtelijk en eenvoudig verlof aan te vragen. De functionaliteit Verlofregistratie houdt automatisch rekening met gebeurtenissen, zoals ziekte of leeftijd, waardoor de verlofrechten veranderen.

Verlofregistratie software

verzuim.svg

Houd grip op ziekteverzuim onder medewerkers met Verzuim Management. Tevreden en gezonde medewerkers zijn de drijvende kracht achter een organisatie. Verzuim Management van Visma | Raet helpt je met de regie en uitvoering van het verzuimbeleid.

Verzuimmanagement software

declaratie.svg

Of het nu gaat om reiskosten, overnachtingen of een lunch, het is belangrijk dat de declaratie op tijd wordt verwerkt en betaald. Met de functionaliteit Declaraties richt je het declaratieproces efficiënter in, voorkom je fouten en wordt het verwerken van declaraties makkelijker.

Declaratie software

brutonettocalculator.svg

Organisaties die in hun dagelijks werk vaak te maken krijgen met bruto/netto berekeningen willen direct een antwoord zonder ingewikkelde berekeningen. Deze organisaties kunnen gebruik maken van de Bruto Netto Calculator (Proforma).

Bruto netto calculator software

talentmanagement.svg

Talent Management ondersteunt bij het vinden, ontwikkelen en behouden van de talentvolle medewerkers. Door processen te digitaliseren en nieuwe, slimme tools en features in te zetten, faciliteer je HR, managers, medewerkers én kandidaten.

Talent Management software

flex benefits.svg

Met onze oplossing voor flexibele arbeidsvoorwaarden regelen medewerkers voortaan zelf of ze bijvoorbeeld liever een extra pensioen of meer verlofuren willen. Met Flex Benefits vereenvoudig je het volledige proces van flexibele arbeidsvoorwaarden. Bovendien geeft het geeft medewerkers direct inzicht in de (netto)gevolgen van hun keuze.

Flex Benefits

youforce app.svg

Snel en eenvoudig je HR-zaken regelen met de Youforce app; thuis, onderweg, op het werk of vanaf het vakantieadres. HR op je mobiel was nog nooit zo makkelijk.

Youforce app

academy.svg

Onze trainingsprogramma’s geven je inzicht in de mogelijkheden van de software. Klassikaal, in-company of via e-learning; je vindt bij ons altijd de opleidingsvorm die het best bij jou past.

Academy

YouforceReporting.png

Met onze oplossing Youforce Reporting krijgen HR-Managers en HR-Professionals laagdrempelig toegang en inzicht in hun data en delen zij dit eenvoudig met de rest van de organisatie.

Youforce Reporting

Ontdek de mogelijkheden van onze HRM software

Vraag een demo aan

Partners

Visma | Raet heeft een breed samenwerkingsverband met organisaties die HR-producten en HR-diensten aanbieden die aanvullend zijn op de oplossingen van Visma| Raet. Door deze overeenkomsten verloopt de (gezamenlijke) dienstverlening aan onze klanten nog beter.

Ervaar zelf het gemak van onze HRM software en vraag geheel vrijblijvend een demo aan.

Onze partners

De voordelen van HR software

De invoering van HRM software levert veel meer op dan enkel kostenbesparing. De belangrijkste voordelen behandelen we hieronder.

1. HR-processen verlopen efficiënter

De invoering van HRM software zorgt er op een aantal manieren voor dat processen efficiënter verlopen. Doordat verzuimregistratie, verlofaanvragen en declaraties voortaan in lijn worden belegd, daalt de administratieve werkdruk van HR enorm. Het systeem voorkomt bovendien fouten doordat het automatisch de juiste procedures afdwingt, controleert op volledigheid van de gegevens en overbodige handelingen elimineert.

2. Organisaties besparen met HR software 30% FTE’s binnen de HR-afdeling

De business case voor HRM software valt eenvoudig te maken door uit te rekenen hoeveel tijd nu nog in totaal is gemoeid met overbodige handelingen zoals het handmatig invoeren van gegevens door HR-personeel, managers en medewerkers. Wanneer die tijdsduur wordt vermenigvuldigd met het gemiddelde uurtarief van werknemers, ontstaat een ruwe schatting van de financiële voordelen die ontstaan na invoering. Die invoering betaalt zichzelf daardoor automatisch terug: organisaties die HRM software hebben geïmplementeerd blijken volgens cijfers van Visma gemiddeld 30% tijd te besparen, waardoor zij meer tijd hebben om zich met de HR-strategie en het beleid bezig te houden.

3. Managers baseren hun beleid op actuele KPI’s

Binnen organisaties waar HR software nog niet is ingevoerd, ontvangen managers meestal periodiek informatie over kritieke prestatie indicatoren (KPI’s). Deze informatie wordt verstuurd vanaf een centrale afdeling en is bij ontvangst vaak al achterhaald. Na invoering van HR software hebben managers altijd onmiddellijk zicht op de nieuwste HR-data over hun team. Waar leidinggevenden vroeger eens in de week of maand een overzicht kregen opgestuurd, hebben ze met de software toegang tot een persoonlijk en actueel dashboard met uitgebreide kenen stuurgetallen. Deze zijn gegarandeerd bijgewerkt op basis van de laatste mutaties.

4. Werknemers voelen zich meer betrokken

Werknemers zijn gewend vanaf hun smartphone of tablet toegang te hebben tot
allerlei toepassingen. Ook voor hun werk maken ze steeds minder gebruik van pc’s of laptops. En in sommige sectoren, waaronder de zorg, hebben medewerkers niet eens de beschikking over een eigen computer. Wanneer een organisatie HR-taken in de managementlijn wil beleggen is het daarom noodzakelijk dat HRM toegankelijk is vanaf smartphones en tablets. Dankzij moderne HRM-applicaties hebben deze medewerkers toch altijd en overal toegang tot hun digitale loonstrook, declaraties en ziekteverzuimgegevens.

5. HR-afdelingen krijgen ruimte voor strategisch HR-beleid

Doordat HR-afdelingen dankzij HRM software ontzorgd worden op het gebied van administratie, verandert de rol van HR ingrijpend en ten goede. Er ontstaat ruimte en capaciteit om te focussen op strategische HR-taken. Na invoering van HRM software hoeven organisaties zich bijvoorbeeld niet meer druk te maken over de verplichte meldingen die zij moeten doen. Deze worden door het systeem automatisch en ‘onder water’ afgehandeld.

De Visma Value Loop

Bij Visma | Raet willen we HR voor jou en je medewerkers makkelijker maken. We ontwikkelen hiervoor software die écht waarde toevoegt voor alle gebruikers. Om te weten wat er echt speelt bij onze gebruikers verdiepen we ons in de vraag van onze klanten. We gaan hiervoor in gesprek, halen feedback op én testen onze software tijdens het ontwikkelen regelmatig met klanten. Minimaal eens per kwartaal (en soms vaker) vragen we klanten om feedback in gebruikerssessies, pilotgroepen en één op één gesprekken. Deze feedback nemen wij direct mee in de verdere ontwikkeling van onze software. We noemen dit proces de ‘Visma Value Loop’.

Het doel van de Value loop

  • Processen vereenvoudigen
  • Feedback van onze klanten snel verwerken
  • Samenwerking en co-creatie bewerkstelligen
  • Hypotheses valideren met echte gebruikers
  • Focussen op meetbare resultaten
  • Versnellen van de feedback loop met gebruikers 

Dankzij de Value Loop werken we continu samen, co-creëren en leren we met en van onze klanten en eindgebruikers. Zo verbeteren we onze software stap voor stap en stellen we bij iedere release een betere versie beschikbaar.

Klantervaringen

Meer weten?

Wil je graag meer weten wat Visma | Raet voor jou kan betekenen?  Laat dan je gegevens achter. We nemen dan snel contact met je op!

Neem contact op