Integraties Visma|Raet

Youforce-API

Werk efficienter door slimme gegevensuitwisseling van HR data met de Youforce-API

In de HR software beheer je de gegevens van je medewerkers. Maar vaak zijn er ook andere systemen waarin medewerkergegevens worden vastgelegd. Deze dubbele vastlegging resulteert in een grotere kans op fouten en veel verloren tijd. Dit kan je voorkomen door deze systemen te koppelen met onze HR software. Je hoeft dan deze medewerkersgegevens niet dubbel in te voeren maar worden deze volautomatisch uitgewisseld met de HR software.

Bij het koppelen van andere systemen is de AVG wetgeving van belang. De AVG vereist dat organisaties de uitwisselingen van persoonsgegevens tussen applicaties onder controle hebben. Bij Visma I Raet zetten we vol in op het AVG proof uitwisselingen van persoonsgegevens. 

API voor het realiseren van AVG proof koppelingen

Via de Visma I Raet HR API kunnen andere systemen koppelingen realiseren met onze software.

Out-of-the-box doelbinding

Systemen mogen alleen persoonlijke gegevens verwerken voor ‘welbepaalde en gerechtvaardigde doeleinden’, zo beschrijft de AVG. Dit staat bekend als ‘doelbinding’.

Een leer management systeem heeft bijvoorbeeld geen reden om de ziekte en salarisgegevens te verwerken. Daarnaast hebben deze ook geen reden om medewerkers te verwerken die al uit dienst zijn. Een verzuimsysteem heeft dat weer wel.

De Visma I Raet HR API dwingt doelbinding af door voor de meeste gebruik systeem soorten een API aan te bieden die alleen toegang biedt tot persoonsgegevens die passen bij de doel van dat systeem. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over AVG-eisen op de gegevensstromen.

Visma I Raet HR API biedt APIs specifiek voor leermanagement systemen, verzuim systemen en identity & access Management systemen. Een overzicht van alle doelgebonden APIs is beschikbaar via een developer portal.

Klant specifieke uitbreiding

Uiteraard kan het zijn dat je klantspecifieke velden hebt, of is er toch een reden is om een uitgesloten systeem veld toch beschikbaar maken te maken aan systemen. De Visma I Raet HR API geeft je de mogelijkheid om extra velden beschikbaar te maken voor een specifiek systeem.

Veiligheid en beschikbaarheid

De AVG vereist ook goede beveiliging bij uitwisseling persoonsgegevens om datalekken en onwettige verwerking te voorkomen.

Om veiligheid en beschikbaarheid te garanderen werkt Visma I Raet HR API met bewezen technieken en standaarden. Er wordt gebruik gemaakt van HTTPS zodat een afnemer zeker weet dat hij tegen Youforce praat en het transport niet af te luisteren is. Met de inzet van de industriestandaard OAuth2 bepaalt Visma | Raet wie die API benadert (authenticatie). Via onze API gateway voorkomen we dat een afnemer je omgeving ‘overvraagt’. Zo zetten wij in op maximale veiligheid en beschikbaarheid van jouw data.

Open standaarden

De API is gebouwd op basis van REST principes en de OpenAPI Specification 3.0 (OAS3.0) specificatie. Hierdoor is de API voorspelbaar en de beschrijving goed leesbaar, waardoor ontwikkelaars makkelijk zelf een integratie tot stand kunnen brengen. Dankzij de OAuth 2.0 standaard kunnen organisaties een applicatie eenvoudig en veilig toegang geven tot specifieke gegevens, zonder hun gebruikersnaam en wachtwoord uit handen te geven. 

Developer portaal

Via de Youforce API kunnen derde partijen Youforce integreren met hun eigen applicatie. Om integraties optimaal te faciliteren heeft Visma I Raet een developer portaal ontwikkeld waar derde partijen  toegang hebben tot documentatie en testomgevingen. Via de developer portaal krijgen 3e partijen eenvoudig inzicht in de interfaces van Youforce. 

Geen IT infrastructuur benodigd

Voor gecertificeerde koppelingen heb je als klant geen IT infrastructuur en mankracht nodig. Andere systemen kunnen direct met Visma I Raet HR API communiceren. Dus geen installatie van componenten zoals IBU in lokale netwerk. En je hoeft zelf geen SFTP server op te zetten om HR data beschikbaar te maken voor andere applicaties. Gecertificeerde koppelingen wisselen hun gegevens direct uit met Youforce via de Visma I Raet HR API.

Voordelen voor klanten

  • Voldoet aan AVG eisen door veilige en doelgebonden APIs
  • Controle over jouw gegevensuitwisseling
  • Geef jouw leveranciers toegang tot jouw data via het developer portal
  • Industriestandaard interfacing om de kosten van integratie door derde partijen te verlagen
  • Lagere kosten doordat geen IT infrastructuur benodigd, gegevens worden direct met Youforce uitgewisseld

Voordelen voor derde partijen

  • Eenvoudig integreren op basis van open standaarden
  • Eenvoudig integraties te ontwikkelen met een onbeperkt aantal systemen
  • Toegang tot alle Youforce klanten via één interface
  • Developer portaal met documentatie en testomgevingen zodat je snel kunt starten

Ontdek de mogelijkheden van onze HRM software

Vraag een demo aan

Meer weten?

Wil je graag meer weten wat Visma | Raet voor jou kan betekenen?  Laat dan je gegevens achter. We nemen dan snel contact met je op!

Neem contact op