Youforce Reporting

HR wordt steeds meer data gedreven en de tijd dat we belangrijke beslissingen namen op ons onderbuikgevoel ligt ver achter ons. Operationele rapportages over bijvoorbeeld de salariskosten, de in-en uitstroom per afdeling of de opgenomen verlofuren zijn inmiddels onmisbaar voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Daarnaast bieden onze dashboards ondersteuning op tactische en strategische besluitvorming.

Met onze oplossing Youforce Reporting krijgen HR-Managers en HR-Professionals laagdrempelig toegang en inzicht in hun data en dashboard en delen zij dit eenvoudig met de rest van de organisatie. Daarnaast wil een leidinggevende niet een gedetailleerd rapport zien, maar een dashboard met zijn belangrijke data.

Oplossingen voor elk vraagstuk

In Youforce Reporting combineer je eenvoudig HR- en salarisgegevens. De salarisgegevens zijn maar liefst tot op het laagste niveau, inclusief de journaalposten, beschikbaar. Dit biedt volop mogelijkheden voor meer grip op de loonkosten. Via de rapportages zie je hoe de loonkosten verdeeld zijn over de looncomponenten, kostendragers en afdelingen. Vrije velden zijn op een overzichtelijke en flexibele manier beschikbaar waardoor je ze nog eenvoudiger aan rapportages toevoegt.

Reporting voor iedereen

Youforce Reporting is gemaakt voor iedereen die werkt met data uit de HR- en salarisadministratie of hier beslissingen op baseert. Of je nu een data-specialist bent of leiding geeft aan een verkoopteam iedereen kan in Youforce Reporting rapportages en dashboards bekijken of maken zonder handleiding.

Visueel aantrekkelijk

Als je de applicatie opent valt je meteen de eenvoudige en vriendelijke visuele vormgeving op. Je kunt bijvoorbeeld de headers van de rapportages opmaken in je eigen huisstijl en grafische elementen toevoegen zodat je direct ziet waar de rapportages betrekking op hebben.

Tutorials Youforce Reporting met Chris van den Berg

Wij zijn bezig met de overgang van Report Builder naar Youforce Reporting. We organiseren hiervoor een serie webinars maar werken ook aan korte tutorials. Chris van den Berg, product owner Visma | Raet laat daarin zien hoe veel gebruikte functies zoals groeperen en filters werken in Youforce Reporting.

Groeperen

Filters

Slicers

Slicers deel 2

Peildata

Totalen

Training Youforce Reporting Basis

Wil je meer ondersteuning bij het gebruik van Youforce Reporting, denk dan eens aan onze nieuwe training ‘Youforce Reporting Basis’. Je vindt deze training op ons leerportaal.

Youforce Reporting Pro

In Youforce Reporting Pro maken experts complexe calculaties. Een goed voorbeeld is het doorrekenen van een algemene loonsverhoging van drie procent in de totale kosten. Omdat Youforce Reporting over vrijwel alle data in het HR-systeem beschikt is dit nu mogelijk.

Youforce Analytics

Met Youforce Analytics creëer je je eigen dashboards die voor jullie organisatie relevant zijn. Hiermee kan je een nieuw dashboard creëren of een bestaande waarin je aanpassingen doorvoert. Je krijgt namelijk toegang tot een modern datamodel dat complexe berekeningen en meetwaarden bevat. Met Youforce Analytics pas je limieten, volgorde, tijdschalen, perioden en beschrijvingen aan of pas je doelen toe waar je als organisatie op wil sturen. De aangepaste of nieuw gecreëerde dashboards bewaar en deel je eenvoudig met jouw teams.

Youforce Reporting Youforce Reporting Pro Youforce Analytics
Ondersteun operationele besluitvorming middels data op detail niveau Introduceer eigen velden met berekeningen en nabewerking van data Introduceer eigen dashboards middels geanalyseerde informatie
 • Standaard rapportages

Alles van Youforce Reporting, plus:

Alles van Youforce Reporting, plus:

 • Zelf rapportages ontwerpen
 • Eigen velden ontwerpen
 • Eigen dashboards ontwerpen
 • Meer dan 800 beschikbare velden
 • Calculaties gebruiken
 • Standaard dashboards aanpassen
 • Flexibele velden
 • Consolideren van velden
 • Toegang tot analytische velden
 • Data uit HR Core Online
 • Afscherm mogelijkheden
 
 •  Data uit Payroll Gemal