11 tips voor effectieve onboarding

11 tips voor effectieve onboarding

Inhoud whitepaper

Onboarding bestaat uit alle ervaringen die ertoe bijdragen dat medewerkers zich thuis gaan voelen binnen de organisatie en effectief kunnen zijn in hun werk. Een goed instroomproces zorgt er voor dat een medewerker zijn functie snel leert kennen en de cultuur begrijpt. In deze whitepaper lees je 11 tips voor effectieve onboarding. 

Nieuwe medewerkers succesvol bij de organisatie betrekken

Een eerste voorwaarde voor effectieve onboarding is het scheppen van de juiste verwachtingen. Onboarding begin daarom al voordat een medewerker wordt aangenomen. Streef naar arbeidsmarktcommunicatie die een eerlijk beeld schetst van de organisatie. Nieuwkomers willen graag snel effectief zijn in hun werk. Ze willen een bijdrage leveren en laten zien dat ze van betekenis kunnen zijn. Maar dan moet de organisatie hen daar wel de ruimte voor geven. Sta daarom open voor de wensen, verwachtingen, vragen en opmerkingen van nieuwe medewerkers. Geef hen het gevoel dat ze er toe doen en erbij horen.

Organisaties zijn gebaat bij nieuwe medewerkers die snel operationeel zijn, die gemotiveerd zijn en zich verbinden aan de organisatie. Om zover te komen is echter meer nodig dan een introductiecursus of een paar simpele logistieke stappen. Deze whitepaper beschrijft hoe organisaties hun instroomproces, met een Engelse term onboarding, effectief kunnen laten verlopen. Download de whitepaper hieronder en ontvang 11 tips om voor effectieve onboarding.

Download de whitepaper

* Verplichte velden