Acht adviezen voor betrokken en bevlogen medewerkers

Acht adviezen voor betrokken en bevlogen medewerkers

Inhoud van de whitepaper

Betrokkenheid (commitment) en bevlogenheid (engagement) is essentieel voor organisaties. Hoe verhoogt u de betrokkenheid en bevlogenheid van nieuwe en bestaande medewerkers? Deze whitepaper geeft daarover acht adviezen. Download hieronder de gratis whitepaper ‘Acht adviezen voor betrokken en bevlogen medewerkers’

Maak gebruik van sociale innovaties

Populaire werkgevers maken gebruik van sociale innovatie: ze vragen hun medewerkers hoe het werk sneller, goedkoper, slimmer en klantgerichter kan gebeuren. Dat leidt niet alleen tot organisaties die beter presteren. Het maakt ook dat ideeën sneller worden geaccepteerd. En het zorgt opnieuw dat de betrokkenheid van medewerkers stijgt.

Wees daarnaast niet bang om bedrijfsinformatie te delen met medewerkers. Wanneer je cijfers deelt over omzet, winstgevendheid of klanttevredenheid,
weten medewerkers welke invloed hun werk op de organisatie heeft. En worden ze gestimuleerd om zich extra in te zetten.

Belonen van de werknemers

Beloon medewerkers op basis van de werkelijke bijdrage die ze leveren aan de organisatie. Dat kan bijvoorbeeld door het salaris te laten afhangen van feedbackscores van een kleine groep collega’s.

Bij deze verschillende stappen kan de HRM-afdeling een belangrijke rol spelen en zo helpen de betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers te verhogen. Daardoor zal de organisatie als geheel wendbaarder, innovatiever en duurzamer succesvol worden.

Download de whitepaper

* Verplichte velden