Employer branding: negen tips

Employer branding: negen tips

Inhoud whitepaper

Hoe zorg je dat jouw organisatie als aantrekkelijk wordt ervaren en in arbeidsmarktcommunicatie goed tot uiting komt? Hoe kan je optimaal gebruik maken van de mogelijkheden referral recruitment? Op die vragen vind je in deze whitepaper antwoorden, in de vorm van negen tips.

Hoe maak je je organisatie aantrekkelijk?

Employer branding heeft tot doel om een plek in het hoofd en het hart veroveren van huidige en toekomstige medewerkers. In een krappe arbeidsmarkt is ‘employer branding’ essentieel. Maar om zover te komen moeten organisaties eerst beschikken over zelfkennis. De eerste stap binnen employer branding is daarom het herontdekken van de eigen identiteit. Die bestaat uit de missie, kernwaarden en kerncompetenties van de organisatie.

Hoe word je als organisatie aantrekkelijk voor de generatie die momenteel het meest actief is op de arbeidsmarkt? Generatie Y voelt zich over het algemeen aangetrokken tot organisaties die veel kansen aan medewerkers bieden om hun vakbekwaamheid verder te ontwikkelen. Daarnaast hechten millennials bijzonder aan autonomie. Ook vinden ze het belangrijk om bij de club te horen en van betekenis te zijn.

Succesvol medewerkers binden

Om succesvol de juiste medewerkers langdurig aan je te binden, moet je als organisatie in staat zijn goed duidelijk te maken wat je te bieden hebt. Wanneer organisaties dus effectief omgaan met employer branding, zal het goede imago van het werkgeversmerk zichzelf alleen maar verder versterken.

Download de whitepaper

* Verplichte velden