Minder (vrije) ruimte voor extraatjes

Minder (vrije) ruimte voor extraatjes

Wel meer financiële ruimte voor scholing

De coronacrisis laat zien dat scholing en ontwikkeling belangrijk zijn voor werknemers. Door scholing kunnen ze bijblijven bij veranderingen in hun eigen baan. Maar het kan natuurlijk ook een eerste stap zijn naar een andere
(loop)baan. Ook werkzoekenden kunnen hun kansen op werk vergroten met bijscholing of een leerwerktraject. Hiervoor worden allerlei (fiscale) regelingen in het leven geroepen. Zo kunnen werkgevers de gerichte vrijstelling voor vergoedingen en verstrekkingen van scholing per 2021 ook gebruiken voor ex-werknemers. Ook de plannen uit het Klimaatakkoord gaan als het aan het kabinet ligt gewoon door. Dit betekent onder meer dat de bijtelling voor de elektrische auto van de zaak de komende jaren zal blijven
stijgen. Zakelijke rijders van deze auto’s zijn in 2021 dus duurder uit dan dit jaar. En misschien de grootste verrassing uit de Rijksbegroting: de verlaging van de vrije ruimte in de werkkostenregeling.

Inhoud whitepaper

De plannen voor 2021 zijn door de COVID-19-pandemie met een nog dunner potloodje geschreven dan anders. Heel veel is op dit moment nog onzeker. Maar één ding is wel zeker: het kabinet wil een leven lang leren blijven stimuleren. Dit blijkt niet alleen uit de Rijksbegroting maar ook uit verschillende noodmaatregelen voor het bedrijfsleven.

In deze whitepaper lees je wat de toekomstplannen van het kabinet zijn als het gaat om scholing van werknemers, de elektrische auto van de zaak en de vrije ruimte in de werkkostenregeling. 

Download de whitepaper

* Verplichte velden