Zestien stappen om burn-out voor te zijn

Zestien stappen om burn-out voor te zijn

Inhoud whitepaper

Hoe kan je als HR-professional een burn-out voorkomen bij medewerkers? Deze whitepaper bespreekt zestien manieren om burn-out bij medewerkers te voorkomen. 

Stressbronnen herkennen en wegnemen

Als organisaties serieus werk willen maken van de preventie van burn-out, dan is inzicht nodig in de factoren die ten grondslag liggen aan het ontstaan van burn-out. Door waar nodig stressbronnen weg te nemen, raken medewerkers minder snel overbelast. Geef medewerkers voldoende ruimte om hun doelen te bereiken op een manier die ze zelf het beste vinden. Autonomie leidt tot meer bevlogenheid en zorgt ervoor dat medewerkers minder stress ervaren.

Zorg voor een aantrekkelijk organisatiedoel en motiverende persoonlijke doelen, die aansluiten bij de drijfveren van medewerkers. Wanneer medewerkers het gevoel hebben dat hun werk zinvol is, kan hen dat beschermen tegen burn-out, doordat ze met meer plezier hun werk doen. Geef medewerkers persoonlijke doelen die voldoende uitdagend zijn. Wanneer iemand zich continu verveelt, veroorzaakt dat ook spanning.

Alle tips lezen? Download de whitepaper 'Zestien manieren om burn-out voor te zijn'.

Download de whitepaper

* Verplichte velden