Selecteren van payroll software

Selecteren van payroll software

Inhoud whitepaper

In deze whitepaper wordt het belang van een goede voorbereiding besproken bij de selectie van payroll software. Een aantal concrete tips zullen je helpen om tot een weloverwogen keuze te komen. 

Aanschaf van payroll software

De aanschaf van payroll software is voor veel organisaties een grote investering. Eenmaal aangeschaft zorgen contracten met lange looptijden ervoor dat organisaties voor langere tijd verbonden zijn met de software.

Aangekochte software moet daarom goed bruikbaar zijn. Aan de salarisadministrateur de taak om te zorgen voor een goede fit en bedachtzaam te werk te gaan bij de selectie ervan.

Een gestructureerde aanpak is daarbij erg belangrijk. Onderstaand stappenplan wordt bij de selectie van payroll software vaak aangehouden:

  1. Behoefte inzichtelijk maken;
  2. Behoefte vertalen naar duidelijke systeem wensen: opstellen pakket van wensen en eisen;
  3. Leveranciers selecteren;
  4. Leveranciers pakket van wensen en eisen in laten vullen;
  5. Reacties van leveranciers vergelijken en beoordelen;
  6. Demonstratie van de software;
  7. Uiteindelijke keuze maken (aanschaf).

Het mag duidelijk zijn dat een goede voorbereiding nogal wat tijd kost. Het is aan te raden deze tijd ook echt te nemen. Na de aanschaf volgt namelijk het inregelen en testen van het systeem. Pas daar kan de salarisadministratie ervaren of het systeem ook echt zo werkt als gedacht. Blijkt dat niet het geval kan men niet meer terug. Het contract is getekend maar het systeem werkt niet zoals verwacht. Zonde!

Download de whitepaper

* Verplichte velden