Coachend leiding geven: hoe doe je dat?

Coachend leiderschap is een vorm van leiderschap die er op gericht is medewerkers hun talenten optimaal te laten ontplooien en hen zo veel mogelijk verantwoordelijkheid te geven. Deze whitepaper beschrijft hoe managers en teamleiders de principes van coachend leiderschap kunnen toepassen.

Wat is coachend leiderschap?

De leidinggevende helpt medewerkers bij het aan de oppervlakte brengen van latente talenten en ambities. Een coachend leidinggevende is echter niet alleen een coach. Hij of zij moet ook doelen en resultaat behalen. Dat betekent dat hij of zij medewerkers meteen aanspreekt als ze een fout hebben gemaakt of disfunctioneren.

Wanneer onzekerheid of faalangst iemand belemmeren zich verder te ontwikkelen, ondersteunt de leidinggevende de medewerker bij het overwinnen van die barrières. Zijn of haar coaching is voortdurend gericht op het verhogen van het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van medewerkers. Daardoor stijgt het verantwoordelijkheidsgevoel van teamleden voor het teamresultaat. Zo wordt talent optimaal benut, blijven medewerkers zichzelf ontwikkelen en zal de organisatie als geheel sneller kunnen innoveren.

Coachend leiderschap is een vorm van leiderschap die er op gericht is medewerkers hun talenten optimaal te laten ontplooien en hen zo veel mogelijk verantwoordelijkheid te geven. Dat gebeurt door medewerkers te helpen zich verder te ontwikkelen in een richting die in lijn ligt met zowel hun persoonlijke ambities als de organisatiedoelen. Deze whitepaper beschrijft hoe managers en teamleiders de principes van coachend leiderschap kunnen toepassen. 

Download de whitepaper

* Verplichte velden