Hoe geef je leiding aan millennials?

Inhoud whitepaper

Om millennials te behouden, te motiveren en te laten leren, is een aangepaste manier van leidinggeven nodig. Millennials gedijen het beste wanneer ze de vrijheid krijgen om voortdurend allerlei nieuwe dingen uit te proberen. Lees in deze whitepaper hoe je leiding geeft aan millennials.

Millennials

Millennials vormen de generatie werkenden die zijn geboren tussen 1985 en 2000. Ze worden ook wel de internetgeneratie, de grenzeloze generatie, of de authentieke Generatie Y genoemd. Millennials vinden het belangrijk om zichzelf te kunnen zijn, ook op het werk. Ze willen de vrijheid om nieuwe dingen onmiddellijk uit te proberen. Ze houden van open, directe, informele communicatie, positieve feedback en gelijkwaardigheid.

Leiding geven aan millennials

Generatie Y vindt het prettig wanneer hun teammanager of coach regelmatig in de buurt is, op de werkplek zelf. Enkel een deur die altijd open staat is voor hen niet voldoende. Wacht niet op het functioneringsgesprek om feedback te geven. Probeer een bedrijfscultuur te creëren waarin ideeën altijd worden verwelkomd, in plaats van alleen op de hei. Toon daarnaast persoonlijke interesse. Vraag hoe de persoon zich voelt en informeer ook hoe het privé gaat.

Generatie Y leert het best wanneer je ze de ruimte geeft, persoonlijk benadert en open met ze communiceert. Het is prima om afspraken te maken met millennials, maar giet ze niet in beton. Millennials ervaren regels al snel als belemmerend. Generatie Y is meer dan voorgaande generaties gericht op het creëren van een ‘zinvol bestaan’. Ze willen liefst werk dat zichtbaar bijdraagt aan verbetering van de maatschappij. Ze hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. En ze denken graag mee. Millennials vinden het daarom prettig om uit hun routine gehaald te worden en betrokken te worden bij belangrijke vraagstukken binnen de organisatie.

Download de whitepaper

* Verplichte velden