Hoe stimuleer je samenwerking tussen generaties?

Inhoud whitepaper

Deze whitepaper beschrijft hoe organisaties ervoor kunnen zorgen dat millennials optimaal meedraaien binnen teams met oudere medewerkers. 

Tot 2035 zal de vergrijzing in de meeste Nederlandse en Europese organisaties sterk toenemen. Doordat het aantal jongeren op de werkvloer relatief klein is, kan het voor hen lastig zijn hun plek te vinden. Ook ouderen vinden het niet altijd eenvoudig om samen te werken met de nieuwkomers binnen de organisatie. Lees in deze whitepaper alles over hoe je samenwerking tussen deze verschillende generaties kan stimuleren.

Generatiekloof

De grootste generatie kloof op de werkvloer zit tussen generatie X (geboren 1955-1970) en Generatie Y (geboren 1985-2000, ook wel millennials genoemd). Generatie X ziet ‘millennials’ vaak als ongedisciplineerd en eigenwijs. Millennials ervaren Generatie X echter als afwachtend en gezagsgetrouw. Vaak vinden ze representanten van de Generatie X ook cynisch en teleurgesteld.

Samenwerking tussen generaties

Hoe kunnen organisaties ervoor zorgen dat verschillende generaties op de werkvloer toch constructief gaan samenwerken? Hoe kan de bedrijfscultuur verfrissen zonder dat kostbare kennis en ervaring verloren gaat? Die vragen zullen de komende twee decennia actueel blijven.

Door millennials vaak te vragen naar hun ervaringen en daarnaar te handelen kan de bedrijfscultuur succesvol vernieuwd worden. Dit kan organisaties helpen om flexibeler, opener en innovatiever te worden.

Download de whitepaper

* Verplichte velden