Whitepaper: 7 tips voor modern performance management

Whitepaper: 7 tips voor modern performance management

De noodzaak van wendbaarheid en flexibiliteit is dit jaar in een stroomversnelling geraakt. Businessmodellen veranderen en medewerkers verkeren in onzekerheid over hoe hun werk zich ontwikkelt en of ze überhaupt straks nog een baan hebben. Ook de aard van het werk is sneller veranderd in 2020, door het werken op afstand. Al die nieuwe omstandigheden schreeuwen om andere competenties in de organisatie, bij leidinggevenden én bij medewerkers. Hoe zet je die veranderingen in?

Meld je ook aan voor ons webinar Webinar ‘Tips voor een agile gesprekscyclus met de medewerker als regisseur’. >

Beoordelen helpt niet om mensen beter te laten functioneren

Waar ben je niet goed in en hoe kunnen we dat verbeteren? Het is de benadering die we zo lang gewend zijn. Uit onderzoek blijkt dat de klassieke manier om prestaties van medewerkers te verbeteren door middel van functionerings- en beoordelingscycli niet effectief is. Meer focus op medewerkerontwikkeling is de belangrijkste reden om performance management te veranderen.

Inzichten uit recente onderzoeken vormen de basis van het moderne performance management. Samen met Prof.dr. Marianne van Woerkom, professor Positieve Organisatie Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Jan Tjerk Boonstra, Principal Consultant bij Human Capital Group, hebben we de belangrijkste inzichten verzameld en verwerkt in deze whitepaper.

Voor HR is een mooie en uitdagende taak weggelegd om de organisatie bij de hand te nemen ‒ en dat kan ook geleidelijk ‒ naar dit nieuwe performance management. In deze whitepaper geven we handvatten hoe HR-professionals dat kunnen doen.

Wat haal je uit deze whitepaper?

  • De laatste inzichten uit onderzoek over de effectiviteit van performancemanagement
  • Hoe geef je succesvol invulling aan gesprekken over medewerkerontwikkeling?
  • Tips voor HR om performance management stapsgewijs te verbeteren

Download de whitepaper

* Verplichte velden

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.