LinkedIn succesvol inzetten bij werving en selectie

Inhoud whitepaper

In een krappe arbeidsmarkt jagen alle organisaties op dezelfde groep getalenteerde medewerkers. Deze whitepaper geeft adviezen over hoe recruiters LinkedIn slim kunnen inzetten bij hun jacht op schaars talent.

Hoe helpt LinkedIn bij werving & selectie?

De eerste stap bij elke zoektocht naar geschikte kandidaten met behulp van LinkedIn, is het invullen van het zoekvenster. Om je zoekopdracht verder te verfijnen, kun je de ingebouwde filters van LinkedIn inzetten. Je kunt daarmee bijvoorbeeld filteren op de regio waar iemand werkt, de branche of zelfs op één specifiek bedrijf.

Ook kun je binnen LinkedIn gericht zoeken naar bedrijven waar mogelijk kandidaten werken die voor jou interessant zijn. Een andere manier om interessante kandidaten op het spoor te komen is door te kijken wie er lid is van relevante LinkedIn-groepen. Om een intelligent wervings- en campusbeleid te ontwikkelen is het daarnaast belangrijk te weten wat interessante kandidaten gestudeerd hebben. Dat kun je ontdekken binnen de ‘Alumni’-zoeker van LinkedIn. Hier kun je bovendien zoeken op ervaringsjaren.

Meer weten? Download de whitepaper.

Download de whitepaper

* Verplichte velden