Referral recruitment

Referral recruitment

Zo maak je het tot een succes

Inhoud whitepaper

Deze whitepaper beschrijft hoe je optimaal gebruik maakt van de kracht van via-via-werving. In het Engels ook wel aangeduid met de term referral recruitment.

Referral recruitment

Er is één groep die precies weet hoe aantrekkelijk een organisatie als werkgever écht is: de eigen medewerkers. Organisaties met betrokken medewerkers beschikken automatisch over enthousiaste ambassadeurs. Door hen te vragen binnen hun eigen netwerk op zoek te gaan naar nieuw talent, hebben organisaties toegang tot kandidaten die mogelijk goed aansluiten bij de organisatiecultuur.

In een krappe arbeidsmarkt is via-via-werving, ook wel referral recruitment, de meest effectieve manier om in contact te komen met nieuwe medewerkers. Om deze referral recruitment tot een succes te maken, moeten organisaties op continu streven naar aantrekkelijk werkgeverschap. Ook het creëren van een recruitmentcultuur, waarin alle medewerkers zich verantwoordelijk voelen om nieuwe teamleden te werven, is een goede strategische zet.

Referral programma

Daarnaast kunnen organisaties medewerkers op de korte termijn stimuleren om nieuwe medewerkers te vinden via een aantal tactische zetten. Eén daarvan is het creëren van een referral programma. Die maakt het voor medewerkers gemakkelijk om nieuwe vacatures te delen binnen hun netwerk. En biedt beloningen wanneer zij een nieuwe collega gevonden hebben. Een tweede tactiek is het aanleveren van aantrekkelijke verhalen en kant en klare posts, ‘snackable stories’. Zodat medewerkers die met één druk op de knop kunnen delen binnen hun netwerk.

Download de whitepaper

* Verplichte velden