Zeven trends in werving en selectie

Inhoud whitepaper

Deze whitepaper beschrijft zeven trends in werving en selectie. Daarnaast geeft deze paper adviezen over hoe organisaties op deze trends in kunnen spelen.

Effectieve arbeidsmarktcommunicatie

Door onder andere snelle technologische ontwikkelingen moeten bedrijven snel kunnen inspelen op veranderingen. Die situatie vraagt om flexibele en wendbare medewerkers. Daardoor is het een risico om nieuwe medewerkers alleen te selecteren op basis van ‘hard skills’. Organisaties hebben vooral behoefte aan medewerkers die in staat en bereid zijn om zich snel aan te passen aan nieuwe omstandigheden.

Arbeidsmarktcommunicatie is pas echt effectief wanneer deze gebaseerd is op de unieke identiteit van de organisatie, waardoor deze de missie, cultuur en kracht van de organisatie onderstreept. Bied daarom een authentieke ‘employee value proposition’. Laat de organisatie echt zien, bijvoorbeeld door in een video de werkvloer te tonen en medewerkers aan het woord te laten.

Verschillende trends vragen een grote flexibiliteit en veranderingsbereidheid van HRM adviseurs en recruiters. Het maakt hun inzet meer dan ooit van levensbelang voor het voorbestaan en tot bloei laten komen van de organisatie als geheel.

Download de whitepaper

* Verplichte velden