Klantverhaal: Parsec

Klantverhaal: Parsec

“MKB verzekerd van hoge kwaliteit HR- en salarisadministratie met onze dienstverlening én de HR-software van Visma|Raet.”

Interview met

Parsec
Bert van het Meer
Directeur


Auke de Jong
Accountmanager 

Producten in deze case

Self Service
HR Core Business
Payroll

Case in het kort

Administratie- en HR-advieskantoor Parsec is voor haar klanten ‘de afdeling Personeelszaken op afstand’. De dienstverlener uit Leeuwarden voert voor tal van MKB-bedrijven de HR- en salarisadministratie uit en maakt daarbij gebruik van de HR-cloudsoftware van Visma | Raet.

Behoefte aan meer kwaliteit tegen lagere kosten

Administratiekantoor en HR-dienstverlener Parsec heeft haar dienstverlening de afgelopen jaren flink uitgebreid. Het kantoor uit Leeuwarden richt zich, naast het verzorgen van de salarisadministratie, steeds meer op brede IT- en HR-vraagstukken bij werkgevers uit het Midden en Kleinbedrijf (MKB). Automatisering van HR-processen speelt een grote rol in de dienstverlening van Parsec. Bert van het Meer, directeur van Parsec en Auke de Jong, accountmanager, vertellen over het succes van Parsec en de samenwerking met Visma | Raet.

Van het Meer: “Parsec was vroeger een echt salarisadministratiekantoor. Het uitvoeren van de salarisadministratie voor bedrijven uit het MKB is nog steeds een belangrijk deel van onze dienstverlening, maar we richten ons nu ook op de HR-administratie, het HR-advieswerk en de inrichting van systemen bij klanten, zoals usermanagement en workflow inrichting. We maken hierbij gebruik van de HR-cloudoplossing Youforce van Visma | Raet.”

Door vergaande digitalisering en invoer aan de bron is de rol van salarisadministratie flink veranderd, ziet Van het Meer: “Die rol is veel meer adviserend en controlerend geworden. Daar zit ook onze toegevoegde waarde: hoe richt je systemen slim in zodat de HR-processen goed en efficiënt uitgevoerd kunnen worden? Hoe zorg je ervoor dat je goede managementinformatie uit een HR-systeem haalt? We kijken hierbij niet alleen naar de HR- en salarisprocessen maar ook naar de samenhang met andere processen zoals de financiële administratie.”

Parsec

Dienstverlener Parsec ondersteunt werkgevers bij het inrichten van HR-software, het verzorgen van de salaris- en personeelsadministratie en het geven van HR-advies en consultancy. Parsec heeft honderden klanten in diverse sectoren in de regio noord en midden Nederland en verzorgt maandelijks duizenden verloningen voor haar klanten. De dienstverlener is gevestigd in Leeuwarden, waar twaalf medewerkers werkzaam zijn.

Accountmanager Auke de Jong vertelt dat e-HRM niet meer weg te denken is uit de dienstverlening van Parsec. “Organisaties benaderen ons steeds vaker met een HR-vraagstuk, waaronder het automatiseren van eenvoudige HR-processen. Denk hierbij aan het verlofproces, het ziekteverzuim of de basis self service processen, zoals NAW-gegevens wijzigen. Vaak hebben onze klanten hierbij een besparingsbehoefte maar ook willen ze graag betere informatie of een kwaliteitsslag in hun HR-processen maken. En wij kunnen ze hierbij helpen. Het automatiseren van de salarisadministratie maakt onderdeel uit van zo’n besparings- of kwaliteitsvraag. We zien dus in de praktijk dat het overnemen van de salarisadministratie vaak voortkomt uit een andere HR-behoefte.”

“De kracht van Parsec is het volledig ontzorgen van kleine bedrijven bij de uitvoering van de HR- en salarisadministratie.”

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.

Aanmelden nieuwsbrief

De Jong vervolgt zijn verhaal: “De meeste klanten van ons zijn te klein om een eigen salarisadministrateur in dienst te hebben. De kracht van Parsec is het volledig ontzorgen van kleine bedrijven bij de uitvoering van de HR- en salarisadministratie. Als ik op een verjaardag uit moet leggen wat Parsec doet, dan vertel ik altijd dat wij de ‘afdeling Personeelszaken op afstand’ zijn voor werkgevers. We bieden een totaaldienstverlening waar een werkgever uit het MKB vaak zelf niet de capaciteit en kennis voor in huis heeft. Uitbesteden is voor hen goedkoper en veel makkelijker.”

Zelf HR-zaken digitaal regelen

Parsec heeft al jaren een nauwe samenwerking met HR-softwareleverancier Visma | Raet. Van het Meer: “We maken bij onze dienstverlening gebruik van Youforce, met onder andere de digitale salarisstrook, HR Self Service, het digitaal personeelsdossier, managementinformatie en uiteraard het HR- en salarissysteem van Visma | Raet. De medewerkers en leidinggevenden bij onze klanten hebben toegang tot de e-HRM-portal, waardoor ze zelf hun HR-zaken digitaal kunnen regelen. De specialisten van Parsec doen vervolgens nog een controle op de mutaties, bijvoorbeeld op bepaalde declaraties. De workflow in de software van Visma | Raet zorgt bij deze HR-processen voor een enorme efficiëntie.”

“Medewerkers en leidinggevenden bij onze klanten hebben toegang tot de e-HRM-portal, waarmee ze zelf HR-zaken digitaal regelen.”

Altijd zeker van topkwaliteit HR-software

Over de toegevoegde waarde van de software en services van Visma | Raet zijn De Jong en Van het Meer zijn tevreden. “Visma | Raet biedt HR- en salarissoftware in de cloud. Hierdoor zijn wij altijd verzekerd van de meest actuele versie. Onze klanten maken gebruik van topkwaliteit HR-software, met een flexibele payroll, uitgebreide standaardrapportages en intuïtieve self service functionaliteit. Klanten kunnen hierdoor bij ons rekenen op een hoge kwaliteit van dienstverlening”, legt De Jong uit.

“Onze klanten maken gebruik van topkwaliteit HR-software, met een flexibele payroll, uitgebreide rapportages en intuïtieve self service functionaliteit.”

Van het Meer sluit af: “Ook de implementaties van de e-HRM- en salarissoftware doen we bij onze klanten zelf. Dat doen we overigens altijd heel pragmatisch. Uitgebreide opleidingstrajecten zijn dan ook niet nodig. We richten samen met de klant het systeem in en zorgen voor goede documentatie. En bij de eerste salarisrun komt de klant bij ons in Leeuwarden op bezoek en kijkt mee. Dat is ook typisch Parsec: ondanks onze ambities en een toenemende focus op HR- en IT-consultancy, doen we geen afbreuk aan onze oorspronkelijke corebusiness: de salarisadministratie. Ofwel: we blijven gewoon doen waar we goed in zijn.”

 

Lees meer over

HRM & Payroll software