Betrokken medewerkers sleutel tot positieve sociale impact

Betrokken medewerkers sleutel tot positieve sociale impact

Bij Visma | Raet vormen medewerkers de ruggengraat van het MVO beleid. Door samen met klanten, partners en andere bedrijven aan maatschappelijke initiatieven te werken, zetten wij ons in om echt een verschil te maken voor de samenleving.

Met passie en inzet anderen helpen zit in ons DNA. Onze HR software geven mensen een gemakkelijkere werkdag en laat organisaties groeien. Maar we ondersteunen ook initiatieven die erop gericht zijn gemeenschappen te helpen en bij te dragen aan gelijkheid en een gezonder milieu. Voor Visma | Raet zijn dit even belangrijke factoren om een ​​positieve maatschappelijke impact te maken.

Visma | Raet werkt continu aan duurzame HR-processen, waarbij diversiteit en inclusiviteit integraal onderdeel zijn. Onze belangrijkste pijler voor inclusie is social return. Door samen met collega's, klanten en partners te werken aan maatschappelijk relevante initiatieven, geven we vorm aan inclusiviteit en creëren we duurzame werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Groei mogelijk maken door partnerships

Visma | Raet heeft een samenwerking met JINC, een organisatie die gelooft in het geven van gelijke kansen aan kinderen. Via het JINC-programma helpen zij 8 tot 16-jarige kinderen een goede start te maken op de arbeidsmarkt. Door hun inzet mogen jaarlijks meer dan 65.000 vmbo-leerlingen groeien.

Medewerkers van Visma|Raet dragen bij aan het programma door het geven van sollicitatietrainingen, leiden van bliksemstages en het verzorgen van workshops digitale vaardigheden. Maar we doen ook elk jaar mee aan de ‘Baas van de Dag’, waarbij een student één dag CEO van Visma|Raet is.

Ook heeft Visma|Raet een social return-samenwerking met Specialisterren, een social enterprise die werkt met mensen met autisme en hun inzet voor geavanceerde software tests. De kwaliteit die ze leveren kenmerkt zich door hun testers; testers met autisme worden als beter beschouwd dan anderen.

Image JINC.jpg

JINC | Baas van Morgen<

Impact maken door lokale initiatieven

Voor de pandemie was Visma | Raet betrokken bij veel lokale activiteiten. Zo hebben de medewerkers 100 cliënten van een zorginstelling meegenomen voor een bezoek aan de dierentuin.

Visma | Raet organiseerde ook een winter wonderland feest voor meer dan 1200 leerlingen, leerkrachten en ouders op een school voor kinderen met het syndroom van Down. Een grote groep collega's van Visma | Raet versierde de hele school in een winterwonderland-thema, en zakenpartners hielpen mee om het evenement bij elkaar te krijgen. Sommige medewerkers waren verkleed als Frozen figuren, ze deden samen met de leerlingen een toneelstuk en de kinderen verkleedden zich voor een foto gemaakt door een fotograaf.

Image Winterwonderland.jpg

Winter Wonder Feest

Belonend voor iedereen

De medewerkers van Visma|Raet zijn graag betrokken bij maatschappelijke initiatieven en vormen de ruggengraat van het MVO werk. Alle betrokkenen zetten hun talenten, kennis en vaardigheden graag in om betekenisvolle diensten aan anderen te verlenen. Zij hebben het ‘Helping Hands programma’ ontwikkeld om gelijke kansen in de samenleving te bevorderen, waarbij zowel medewerkers, partners als klanten betrokken zijn. Medewerkers geven niet alleen gastcolleges, maar nemen ook actief deel aan verschillende projecten en initiatieven van hun klanten.

Als we een oproep plaatsen voor maatschappelijke projecten, is de respons en motivatie groot. Al deze initiatieven dragen bij aan de ontwikkeling van mensen, zowel voor onszelf als voor degenen die we steunen.

Zo is er op een veiling een groot bedrag opgehaald voor nieuwe MVO projecten. Tijdens het personeelsfeest is er geld ingezameld voor een groot kinderkerstfeest. Andere inzamelingsacties zijn onder meer het inzamelen van voedsel voor de voedselbank Amersfoort en winterjassen voor mensen die het zelf niet kunnen betalen.

Een van de meest betekenisvolle rendementen van de sociale en milieu-initiatieven zijn de wederzijdse verbinding en respect voor anderen binnen het bedrijf. Uiteindelijk dragen we, als we allemaal samenwerken voor een gelijkwaardige samenleving, bij aan het creëren van een mooie wereld waar iedereen welkom is.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.