drie leerlingen genieten samen van onderwijs door een boek te lezen in de bibliotheek

Visma | Raet maakt HR in het onderwijs makkelijker

Meer tijd voor onderwijskwaliteit

Wij zorgen er enerzijds voor dat medewerkers gemakkelijk en snel hun HR-zaken kunnen regelen, zodat zij meer tijd kunnen besteden aan het onderwijs. Anderzijds maken wij het werk voor de HR- en salarisafdeling eenvoudiger, zodat er meer tijd ontstaat voor advies en strategie.

Minder administratie, meer tijd voor strategisch HR

Administratieve processen zoals in- en uitdiensttreding, contractwijzigingen, vervangingen, ziekteverzuim en salarisverwerking vragen nu nog te veel primaire aandacht. En dat terwijl je veel liever bezig bent met de ontwikkeling van de huidige medewerkers en het binden en boeien van nieuwe medewerkers. 

Door met onze software repetitieve en administratieve taken te automatiseren krijg je niet alleen meer grip op je HR-processen, maar ook meer tijd en ruimte voor wat écht belangrijk is: onderwijs dat organiseerbaar, studeerbaar, doceerbaar en betaalbaar is, nu en in de toekomst.

Met onze cloud software hebben onderwijsinstellingen:

  • Volledige geïntegreerde HR en payroll software met ondersteuning voor onder meer verlof, verzuim, salarisverwerking, personeelsdossier en digitale ondertekening van documenten en arbeidsovereenkomsten.
  • Uitgebreide self service voor medewerkers en leidinggevenden; zij hebben met de software van Visma | Raet meer grip op hun eigen HR-zaken.
  • Uitgebreide mobiele app waarin de medewerker en leidinggevende HR-taken en mutaties (bijvoorbeeld een declaratie, adreswijziging of verzuimmelding) op een laagdrempelige manier kunnen registreren.
  • Sturing en inzicht in data met intuïtieve rapportages en HR analytics.
  • Ontzorging met specifieke onderwijsfunctionaliteiten, zoals cao-ondersteuning, diensttijden, DUO-aanleveringen, duurzame inzetbaarheid en de aanstellings- en vervangingsadministratie.
  • Eenvoudige en gebruiksvriendelijke registratie van medewerkers met meerdere dienstverbanden.
  • Realtime verwerking van mutaties in de payroll.
  • Uitgebreide digitale ondersteuning van het werving- & selectieproces en onboarding van nieuwe medewerkers.
  • Volledige digitale ondersteuning en integratie met opleidingsmanagement, blended learning en gesprekscyclus.
  • Slimme integraties via API’s met applicaties van derden, zoals Foleta, Tools4ever, InvalPool en Vabo.

De voordelen van onze HR- & Payroll software in het onderwijs

Met onze innovatieve cloud software ondersteunen we de volledige employee journey. Vanaf het werven van medewerkers en de onboarding tot aan de HR- en salarisadministratie, verzuimmanagement en het ontwikkelen van medewerkers. Onze kracht is het slim automatiseren van HR-processen waardoor jouw organisatie het beste uit mensen haalt.

hexagon icons - education- toekomstbestendig.png

Toekomstbestendige
software

Met onze software ben je altijd up-to-date, word je volledig ontzorgd op technisch beheer en zijn complexe implementaties overbodig. Samen zorgen we voor de juiste configuratie en stellen we best practices beschikbaar.

hexagon icons - education- volledige ondersteuning.png

Volledige ondersteuning
op HR & Payroll gebied

HR en Payroll volledig digitaliseren is de basis om als werkgever ‘in control’ te zijn over al je HR-processen. De software van Visma | Raet is gebaseerd op bewezen best practices en actuele wet- en regelgeving in het onderwijs.

hexagon icons - education- gebruiksgemak.png

Gebruiksgemak
voor iedereen

Ben je bestuurder, leidinggevende, medewerker of HR-professional? Op basis van je rol en autorisatie kan je door single-sign-on direct bij de juiste functionaliteiten komen. Daarnaast heeft iedereen met de mobiele app altijd en overal toegang tot zijn HR-zaken. Intuïtief en erg eenvoudig.

hexagon icons - education- efficientie.png

Efficiëntie door
automatisering

De kracht van onze software is de hoge mate van automatisering en robotisering van processen. Slimme workflows nemen we werk uit handen, waardoor er meer tijd vrijkomt voor het echte HR-beleid.

hexagon icons - education- kennis ervaring.png

Verzekerd van
kennis en ervaring

Visma | Raet is al jarenlang actief in het onderwijs. Daardoor ben jij verzekerd van de juiste kennis in de systemen; of het nu gaat om cao’s of best practices van processen. Het is onze missie om jou te ontzorgen.

Samen ontwikkelen

We blijven continu doorontwikkelen. En dat doen we niet alleen. Samen met onze klanten, partners en de onderwijsbureaus zorgen we ervoor dat onze cloud software aansluit op de behoefte van de onderwijsmarkt. Lees in dit artikel hoe Synergia, een samenwerkingsverband tussen vijf onderwijsbureaus, de co-creatie en het partnership met Visma | Raet heeft ervaren bij de ontwikkeling van Visma.net HRM & Payroll voor het onderwijs.

Wij werken met trots voor onder andere deze organisaties in het onderwijs

logo-dyade.jpg

Dyade

Lees meer

logo-aloysius.jpg

Aloysius

Lees meer

Direct een afspraak inplannen?

Plan direct een geheel vrijblijvende afspraak in met onze collega Niek om de mogelijkheden voor jouw onderwijsinstelling te bespreken.

Contactaanvraag

niek-onderwijs.png

Niek Velthuijzen
Adviseur e-HRM onderwijs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand het belangrijkste HR-nieuws van Visma | Raet uit jouw sector

Aanmelden