Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO doen we samen!

Bij Visma | Raet ‘we care about people’. We meten ons succes niet alleen in financiële termen, maar ook in wat we bijdragen aan de wereld en de samenleving. In algemene zin gaat MVO over maatschappelijke betrokkenheid, het verminderen van de ecologische footprint en het creëren van waarde. Visma | Raet richt zich vooral op het hoofdspoor ‘People’.

Iedereen heeft talent!

We vinden dat iedereen talent heeft en de ruimte moet hebben om zich te ontwikkelen. Daarvoor zetten we slimme, intuïtieve en zinvolle HR-software en -services in. Oplossingen die waarde toevoegen en daarmee talenten laten groeien.

De beste resultaten bereik je samen

We stimuleren onze medewerkers hun talenten, kennis, kunde ook maatschappelijk in te zetten. Dat doen we door samen te werken, met elkaar en met onze klanten. Onze software en services worden ontworpen door mensen en voor mensen. Want de beste resultaten bereik je samen.

Onze partners

Visma | Raet onderkent ook het belang van partnerschappen. Deze helpen ons in het vormgeven en in stand houden van ons MVO-beleid. Samen met onze partners werken we met name aan talentontwikkeling in een duurzamere samenleving.

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en Visma | Raet werken samen om de groei van nieuwe klanten van Visma | Raet te koppelen aan de groei van het groen in Nederland, bijvoorbeeld door het aanplanten van nieuwe stroken bos. 

Logo Natuurmonumenten

Unicef

Met UNICEF werken we samen aan de ‘Geef een dag actie’. Onze medewerkers en klanten hebben de mogelijkheid om in onze software vrije dagen te doneren aan UNICEF. Elke vrije dag wordt omgezet in gezondheidszorg, onderwijs of schoon drinkwater voor kinderen in derdewereld landen.

Logo Unicef

United by Music

United by Music geeft muzikaal getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden voor een groot publiek. De stichting biedt deze mensen, in lijn met onze visie, de kans om hun talenten te laten groeien. Visma | Raet ondersteunt United by Music bij het orkest en het jaarlijkse benefiet galadiner. 

Logo United by Music

Interview met Specialisterren

In 2020 is  Visma | Raet overgestapt naar een nieuw facturatiesysteem, Zuora. Om zeker te zijn dat dit goed verliep, heeft Visma | Raet een beroep gedaan op Specialisterren, een social enterprise gespecialiseerd in het testen van software.

Lees het interview

Specialisterren

Regionale samenwerking 

Wij zetten ons samen met andere werkgevers in voor een arbeidsmarkt waar iedereen telt.  Om samen te werken aan inclusief werkgeverschap in de regio, zijn we verenigd in de organisatie ‘de Normaalste Zaak’ en lid van de afgeleide werkgroep ‘de 99 van Amersfoort’. Want iedereen heeft het recht om zijn of haar talenten te ontplooien en bij te dragen.

 

Maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering

Ook op het gebied van ‘Planet’ zetten we ons in. Jaarlijks nemen wij diverse initiatieven om onze bedrijfsvoering te verduurzamen. Bijvoorbeeld op het gebied van vervoer en transport en de duurzaamheid van onze panden. Maar ook in onze samenwerking met leveranciers stellen we hoge eisen als het gaat om duurzaamheid.