Specialisterren

Sollicitatietraining voor vmbo-leerlingen door JINC en Visma | Raet

 

13 juni was een feestelijke dag voor JINC en Visma | Raet. Zij zetten hun handtekeningen onder een overeenkomst die de startkansen voor vmbo-leerlingen sterk verbetert. Visma | Raet stelt EasyCruit gratis ter beschikking aan JINC ter ondersteuning van de sollicitatietrainingen. 

Onderdompelen in praktijk

JINC zorgt dat leerlingen uit wijken met veel sociaaleconomische achterstand meer inzicht krijgen in de arbeidsmarkt én in hun eigen talenten. Dit gebeurt door hen onder te dompelen in de praktijk. Tijdens diverse activiteiten maken de leerlingen kennis met allerlei beroepen en sectoren. Door trainingen leren ze eveneens veel over solliciteren. Dit is momenteel een papieren proces. Om deze trainingen te professionaliseren, biedt Visma | Raet – vanuit een sociaal partnerschap – een systeem ter ondersteuning van het werving- en sollicitatieproces, namelijk EasyCruit.

“Wij vechten voor een Nederland waar de postcode geen voorspeller meer is van succes op de arbeidsmarkt.”  Daniël Roos, directeur van JINC

Professionele sollicitatietraining

Visma EasyCruit is software in de cloud die het recruitmentproces optimaliseert en zorgt voor kwaliteit in alle stadia van het proces. Met Visma EasyCruit kunnen organisaties kandidaten sneller werven, selecteren, beheren en plaatsen. Met behulp van deze praktijktool, kan JINC de professionalisering van het trainingsproces op de scholen doorzetten. 

Martin Hofenk (Product manager Easycruit recruitment): “Een mooi moment: tekenen van een contract waar van beide partijen zoveel passie in zit. Mijn motivatie om EasyCruit voor te stellen had alles te maken met mijn eerste ervaringen met JINC en de sollicitatietrainingen bij mavo Muurhuizen. Gedreven leerlingen, soms buitengewoon verrassend qua visie en goals. Daar werd ik heel vrolijk van. Anderzijds omdat we natuurlijk allemaal 'cv's' in de mail ontvangen. Dat kan natuurlijk beter als je zelf verantwoordelijk bent voor een meer dan mooi recruitmentsysteem zoals EasyCruit. Eén en één werd dus al snel twee. Het is vanuit Visma | Raets MVO-partnerschap dat we dit systeem – zonder kosten – beschikbaar gaan stellen en implementeren. Met dank aan Els van der Zalm onze Manager MVO/SROI.”

“Ik ga hier met veel plezier mee aan de slag, om het voor zowel de leerlingen, Jinc en EasyCruit tot een succes te maken.” Martin Hofenk, product manager Easycruit bij Visma | Raet

Over JINC

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin íeder kind kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpt JINC kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 55.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.