Maatregelen Visma | Raet met betrekking tot coronavirus

Zoals bekend is in China een nieuw virus ontdekt: in de volksmond het coronavirus genoemd. Inmiddels heeft het virus ook Nederland getroffen.

Ook binnen Visma l Raet zijn wij alert op de ontwikkelingen rondom de verspreiding van het coronavirus. Een crisisteam, bestaande uit diverse rollen vanuit de organisatie, volgt de laatste ontwikkelingen rondom het virus 24/7. Indien noodzakelijk kan dit team direct gepaste maatregelen nemen. Wij maken voor onze informatievoorziening gebruik van de website van het RIVM als objectieve bron en de meest recente informatie. Dit vullen wij eventueel aan met richtlijnen vanuit ons Visma hoofdkantoor in Oslo.

Voortgang kritische bedrijfsvoering Visma l Raet

Visma l Raet heeft vanaf het moment dat de eerste corona patiënten binnen Nederland bekend waren maatregelen genomen om eventuele verspreiding van het virus onder medewerkers te voorkomen. Er gelden hiervoor maatregelen zoals hieronder beschreven. 

Vanuit Visma l Raet werken alle medewerkers in de cloud. Dit betekent dat iedereen tijds- en plaatsonafhankelijk zijn of haar werk kan uitvoeren. Om de continuïteit van de belangrijkste processen direct te waarborgen worden de operationele en bedrijfskritische processen uitgevoerd door opgesplitste teams.

Dit betekent dat verschillende medewerkers van bedrijfskritische afdelingen vanuit diverse locaties of vanuit huis werkzaam zijn. Indien het fysiek aanwezig zijn op onze kantoren in Amsterdam, Drachten of Amersfoort niet meer mogelijk is, kan elke medewerker zijn werkzaamheden vanuit huis (of elke andere plek) gewoon verrichten. De gesplitste teamleden zullen elkaar niet op kantoor treffen om de kans op besmetting bij bedrijfskritische afdelingen te minimaliseren.

Hiermee kan Visma l Raet de continuïteit van de kritische bedrijfsvoering garanderen.

Preventieve maatregelen

Zodra het coronavirus zich in Europa begon te verspreiden hebben wij vanuit Visma l Raet preventieve maatregelen genomen om eventuele verspreiding te voorkomen.
Bij eventuele klachten en onzekerheid over besmetting met het virus nemen werknemers direct contact op met onze HRM afdeling.

Omtrent het vermijden van risicogebieden en verspreiding vanuit deze gebieden hebben wij de volgende maatregelen getroffen:

 1. Beperking van het zakelijke reizen tot het strikt noodzakelijke.
 2. Vermijden van landen als China (inclusief Hong Kong, Taiwan en Macau), Japan, Zuid-Korea, Singapore, Iran, Oostenrijk (Tirol) en Italië. 
 3. Sinds 14 februari verwijzen wij werknemers die klachten hebben of in contact zijn geweest met iemand die in een risicogebied was naar hun huisarts.
 4. Werknemers die na 25 februari in 1 van de risicogebieden zijn geweest, werken 2 weken vanaf de dag dat zij zijn teruggekomen thuis.
 5. Bij plannen om te gaan reizen of een werknemer die recent in het buitenland is geweest (zowel zakelijk als privé) en twijfelt of hij/zij hiermee een risico loopt, overlegt de medewerker met onze HRM afdeling.

Overige maatregelen die per direct van toepassing voor Visma | Raet en Visma Labs medewerkers zijn:

 • Medewerkers woonachtig in de provincie Brabant zullen hun werkzaamheden vanuit huis verrichten.
 • Alle klantafspraken, workshops, implementatiewerkzaamheden en trainingen die tot 31 maart gepland staan bij onze klanten zullen bij voorkeur op afstand worden uitgevoerd, via video conferencing of google hangout.
 • Klanten die richting onze kantoren zouden komen voor afspraken, workshops, implementatiewerkzaamheden en trainingen vragen wij bij voorkeur dit via video conferencing of google hangout plaats te laten vinden.
 • Medewerkers met een verminderde weerstand zullen uit voorzorg vanuit huis werken.
 • Er worden geen handen meer geschud op al onze vestigingen en bij ontvangst van bezoek.
 • Elke medewerker binnen Visma l Raet zorgt ervoor zoveel mogelijk op afstand werkzaamheden te kunnen verrichten.
 • Elke medewerker neemt zijn laptop en adaptor mee naar huis, zodat thuiswerken op elk moment mogelijk is.

Alle klantevenementen die niet onder genoemde maatregelen vallen gaan tot nadere orde gewoon door, anders worden klanten hierover geïnformeerd vanuit Marketing.

Vragen:

Mocht je vragen hebben over Visma l Raet en de maatregelen die wij treffen m.b.t. het coronavirus, dan kun je contact opnemen met onze senior marketing-en communicatieadviseur; Anouska van der Veen telefoonnummer: 06 - 51 02 51 15

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.