Mag ik je even voorstellen aan Peter Kuijt

Mag ik je even voorstellen aan Peter Kuijt

In onze rubriek ‘mag ik je even voorstellen' maak je nader kennis met onze collega’s. Wie zijn de mensen van Visma | Raet, welke werkzaamheden gaan schuil achter hun functietitel en wat drijft ze om HR elke dag weer een beetje makkelijker te maken voor onze klanten? Deze keer stellen we je graag voor aan Peter Kuijt.

Peter Kuijt is 54 jaar en woont in Katwijk aan zee samen met zijn vriendin Hyacinta. Peter omschrijft zichzelf als een echt kustmens. Als klein jongetje werd hij al in de Noordzee gegooid en diezelfde zee blijft aan hem trekken. Hij zwemt graag maar houdt eigenlijk van alles wat op het strand en in het water te doen is. Peter werkt sinds tien jaar bij Visma | Raet en is destijds gestart als Product Manager Verzuim Management. “Ik was ooit werkzaam binnen het domein van verzuim en re-integratie. Ik heb toen de waarde van investeren in mensen die terugkomen op de arbeidsmarkt leren kennen en het belang van het voorkomen van langdurig verzuim. De vacature van Raet paste perfect in dat plaatje. Met onze software ondersteunen we onze klanten om de band met medewerkers te versterken en hiermee zowel werkgever als werknemer in hun kracht te zetten.”

“Mensen weer aan de slag krijgen en zien opbloeien als ze na een uitkering weer in aanraking komen met werk en mensen vond ik echt heel gaaf."

Peter Kuijt.jpg

Peter Kuijt, Visma | Raet

Bij Visma | Raet heeft Peter in verschillende rollen gewerkt zoals Product Management, Sales, Portfolio Management en Partner Management. “Ik ben na jaren als zzp’er weer in loondienst gegaan. Voor sommigen best een grote stap maar mij maakt het niet veel uit. Zolang je maar plezier hebt in je werk, komen dingen vanzelf naar je toe. Binnen Visma | Raet heb ik altijd de ruimte gehad mezelf te ontwikkelen en daar ben ik heel dankbaar voor. Op dit moment stuur ik meerdere afdelingen aan waaronder Pre Sales, Bid Management, Partner Management en Product Go-to-markets, oftewel de lancering van nieuwe software. Een brede scoop maar met één gemeenschappelijk doel; waarde bijdragen aan de HR- en salarisprocessen van onze klanten.”

Dankzij zijn brede rol en vele contacten binnen en buiten Visma | Raet heeft Peter een goed oog ontwikkeld voor relevante oplossingen voor onze klanten. “Ik heb meerdere petten op waardoor ik interessante ontwikkelingen op het gebied van HR en payroll vrij snel waarneem. Mijn achtergrond als Product Manager helpt me hoe we dat om kunnen zetten naar software of een proces dat wij aanbieden voor de zorg, de overheid of het onderwijs. Daarbij maak ik geen onderscheid tussen eigen software of een oplossing vanuit ons uitgebreide partnernetwerk. Visma | Raet is al jaren geen gesloten bolwerk meer maar een open ecosysteem met een veel breder aanbod dan enkel de software uit onze eigen stal.”

“De energie die je krijgt van je medewerkers, daar kan geen systeem tegenop!”

Energie in zijn werk haalt Peter vooral uit de mensen om zich heen. “Ik ga tevreden naar huis of doe de deur van mijn studeerkamer dicht als ik weet dat mijn medewerkers lekker in hun vel zitten. Net als iedereen vind ik het prettig om de doelstellingen en sales targets te bereiken, maar er gaat niks boven de energie die ik krijg van tevreden mensen in mijn teams. En dat is tot slot ook een tip die ik graag mee geef aan onze klanten. Natuurlijk vinden wij onze software heel belangrijk voor efficiënte HR-processen maar blijf vooral investeren in je mensen, wat je daarvoor terugkrijgt, daar kan geen systeem tegen op.”

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.