Visma.net HRM & Payroll; moderne applicatie met rijke historie

Visma.net HRM & Payroll; moderne applicatie met rijke historie

In de rijke geschiedenis van onze in-huis oplossing, DBS Talent & Salaris hebben wij onlangs de laatste update uitgevoerd. Met deze update hebben de overgebleven 38 klanten van dit historische systeem de jaarafsluiting van 2020 gedraaid voor de overstap naar onze cloud oplossing Visma.net Hrm & Payroll.

Hiermee is een eind gekomen aan een van de meest succesvolle Nederlandse HR-en payrollsystemen. DBS is ontstaan in 1994 door een management buy out uit Philips. Jos van der Zalm en Paul Dols richtten in dat jaar het bedrijf DBS Business Solutions op en bieden met DBS Financieel en DBS Salaris een oplossing voor de financiële en salarisadministratie. Een jaar later wordt DBS Personeel aan DBS Salaris toegevoegd en met deze hypermoderne applicatie bestormt DBS de Nederlandse markt.

In 1998 start een nieuw tijdperk als onder leiding van Martin Dobson, manager R&D, DBS Talent wordt ontwikkeld als opvolger van DBS Personeel. In 2010 neemt Visma een deel van DBS Solutions over en start de overgang naar de cloud. DBS Salaris wordt vervangen door Visma.net Payroll. Vier jaar later verzorgen de eerste vijftien klanten hun verloningen met de nieuwe cloud-oplossing.

Eerste scholen werken met Visma.net Hrm & Payroll

Vanaf 2019 valt Visma.net Hrm & Payroll onder de paraplu van de grootste HR-en Payroll specialist in Nederland, Visma | Raet en in 2021 wordt een nieuwe mijlpaal bereikt. Het systeem is gereed gemaakt voor het onderwijs en op 1 januari werken de eerste scholen met ons innovatieve cloud-platform.

Anno 2021 is Visma.net Hrm & Payroll uitgegroeid tot een 100% cloud-oplossing waar onze klanten met veel plezier en veilig mee (samen)werken. En dat is niet voor niets. Het standaardpakket is uitermate compleet en professionals beschikken over een volledig geautomatiseerd in- door en uitstroom proces, ondersteund met slimme workflows en event driven signaleringen.

 

 

Een andere feature waar we erg trots op zijn is de real-time salarisberekening. Een salarisverhoging of een wijziging in de omvang van de arbeidsovereenkomst zie je dus direct terug op de salarisstrook. Dit is vooral handig voor salarisadministrateurs. Zij kunnen tussentijds controles uitvoeren en hoeven niet te wachten tot het einde van de maand als alle mutaties binnen zijn.

 

 

Visma.net Hrm & Payroll heeft niet alleen een rijke geschiedenis maar is ook klaar voor de toekomst. Ontwikkeld op basis van de nieuwste (.Net)-technologie is het systeem geschikt om te koppelen met talloze applicaties voor roostering, planning, vervangingsadministraties enzovoorts. Dankzij data-integratie via api’s worden gegevens razendsnel en betrouwbaar uitgewisseld. Hiermee voorkom je dubbele invoer en fouten en bespaar je veel tijd en geld.

En uiteraard zijn we de medewerkers niet vergeten. Ze hebben dankzij de cloud altijd en overal veilig toegang tot hun gegevens. Onze uitgebreide app helpt hierbij. Met een paar klikken vragen medewerkers eenvoudig verlof aan, dienen ze een declaratie in of bekijken ze hun laatste salarisstrook. De komende jaren blijven we investeren in onze applicaties om HR toegankelijker en makkelijker te maken voor medewerkers, beheerders en professionals.

Maar voor nu, een laatste woord van dank aan DBS Talent & Salaris, de applicatie waar het bijna 25 jaar geleden allemaal mee begon. Oude dame, dankjewel!

Marielle Kuipers - Product Marketing Manager Visma | Raet

 

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.