Onderwijs ontdekt Visma.net HRM & Payroll

Onderwijs ontdekt Visma.net HRM & Payroll

Mijlpaal van honderd schoolbesturen is bereikt

Ruim een jaar na de introductie van Visma.net HRM & Payroll zijn al honderd schoolbesturen overgestapt op dit nieuwe HR-cloudplatform. Programma manager migraties Marcel de Vries en directeur onderwijs Stéphanie Sylla van Visma | Raet vertellen hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen.

Hard werken was het, samen met de klanten. En soms waren er spannende momenten. Maar het is gelukt, de mijlpaal van honderd schoolbesturen die zijn overgestapt op het nieuwe platform. En dat is op zich al een puike prestatie, stelt Marcel de Vries vast. Hij is verantwoordelijk voor de gehele migratie van het huidige systeem naar de nieuwe omgeving in de cloud.

Nauwe samenwerking, intensieve communicatie en voortdurende finetuning met de klanten vormen de sleutel tot het succes, zegt hij. ,,We zijn afhankelijk van elkaar en hebben van begin af aan alles gedeeld met de klanten. De doelen van de migratie moeten daarbij steeds voor ogen worden gehouden. En dat doen we met verschillende disciplines vanuit Visma, echt als een keten.”

Customer Success Manager

Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de afdeling Customer Success, begin vorig jaar geïntroduceerd om nog inniger samen te werken aan het succes van de klant, met behulp van de producten van Visma | Raet. ,,Maandelijks zit ik met de Customer Success Manager om tafel met klanten om te bepalen of we nog op koers zijn.” Die klanten zijn overwegend onderwijsbureaus die verschillende schoolbesturen bedienen. ,,Zij doen de communicatie naar de eindklant over de ontwikkeling van het project. Wij helpen hen daarbij. Zo hebben we een duidelijk slide deck liggen zodat ze ons verhaal kunnen vertalen, en daar een eigen saus overheen kunnen gieten.”

Minder regelwerk, meer onderwijs

Stéphanie Sylla merkt dat de directe klanten, de schoolbesturen, ook heel actief meedenken en zich inzetten om het product samen met Visma | Raet steeds te verbeteren. Het nieuwe HR-platform biedt vooral meer flexibiliteit en is toekomstbestendiger dan het vorige systeem, legt ze uit. ,,Dit systeem bevat een goed uitgedacht onderwijsspecifiek HR-proces. Daardoor kunnen leerkrachten én HR meer met onderwijs bezig zijn en minder met regelwerk en administratie. Zo ontstaat ruimte om leerkrachten zich op de juiste manier te laten ontwikkelen en te laten doen waar ze goed in zijn en waar ze plezier in hebben. En dat is essentieel voor goed onderwijs. Ik lette vroeger op school ook altijd het beste op bij een leraar die enthousiast over zijn vak sprak.”

Thumbnail Stephanie-2.jpg

Stéphanie Sylla, Directeur onderwijs

Onderwijstemplate

De API van Visma.net HRM & Payroll heeft al voor veel integraties gezorgd, zoals met vervangingsplanners en begrotingstools. Ook de zusterbedrijven van Visma zijn aangesloten bij deze Connected Experience. Dit Visma ecosysteem wordt de komende jaren alleen maar groter met steeds meer voordelen voor het onderwijs. Marcel spreekt intussen van ‘een onderwijstemplate’ dat Visma | Raet aanbiedt. ,,We kunnen vlot een onderwijsspecifieke omgeving presenteren voor een klant in het onderwijs.” Zo wordt de kennis op het gebied van onderwijs almaar uitgebreider binnen Visma. De app van het nieuwe systeem valt in de smaak bij de gebruikers, merkt hij. ,,Die is ook voor leerkrachten heel gemakkelijk. Voor administratiekantoren is het een van de vele redenen om met Visma.net aan de slag te gaan. Het oude systeem had geen app.”

Begin van een levenscyclus

Daarnaast hoort hij bij zijn dagelijkse contacten met klanten enthousiasme over het nieuwe payroll-proces: veel eenvoudiger en sneller, minder controles en meer mogelijkheden tot combineren. ,,En ook het HRM-deel van het platform kent dit jaar tal van innovaties, met focus op gemak en intuïtie in de gehele applicatie.” De migratie is een zeer intensief en continu innoverend project, weet Stéphanie. ,,We staan ermee aan het begin van een levenscyclus en blijven werken aan verbeteringen en het verder verrijken van de functionaliteiten.” Na enige koudwatervrees worden de onderwijsbureaus steeds enthousiaster en beginnen het systeem in de vingers te krijgen, ziet Marcel. ,,Het is een groeiproces waarbij we blijven praten, uitleggen en vooral luisteren.”

Thumbail Marcel.png

Marcel de Vries, Programma manager migraties

Ambitieuze doelen

Gefaseerd wil Visma | Raet zich focussen op de gehele onderwijssector, een strategische markt voor het cloud softwarebedrijf. De doelen zijn ambitieus: ook dit jaar een verviervoudiging van het aantal klanten van het nieuwe platform. Vervolgens in 2023 opnieuw ruim vierhonderd overstappers waarna in 2024 de laatste bulk van circa 150 schoolbesturen migreert. Een enorme ambitie, beseft Marcel de Vries. ,,En die spreken we vol trots uit. We blijven samen met de klanten optrekken en zijn er klaar voor!”

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.