Prinsjesdag 2019

72% Nederlanders vindt Prinsjesdag waardevolle traditie

26 procent van hen die Prinsjesdag volgen, let vooral op de jurk van Maxima

Een ruime meerderheid van de Nederlanders vindt Prinsjesdag een waardevolle traditie. Dat blijkt uit ons onderzoek onder ruim duizend Nederlanders. Daarvan geeft vijftig procent van de respondenten aan Prinsjesdag op 17 september a.s. ook daadwerkelijk te volgen. Van hen let 62 procent op de inhoud van de Troonrede van Koning Willem Alexander en 69 procent van de ondervraagden is geïnteresseerd in de samenstelling van de Miljoenennota. Maxima’s jurk en de hoedjes van de genodigden worden eveneens als hoogtepunten genoemd.

In de Miljoenennota van het kabinet staat de begroting van de overheid voor het komende jaar. Daaruit blijkt ook wat in 2020 de gevolgen zijn voor het nettoloon van de Nederlanders. Joke van der Velpen Product Manager Wet & regelgeving bij Visma | Raet:  “De derde dinsdag van september, Prinsjesdag, is ook altijd een bijzondere dag. Niet alleen om de jurk van de Koningin en de hoedjes van de aanwezigen, maar met name omdat dan duidelijk wordt hoe ons salaris er in 2020 uitziet. Visma | Raet stelt dezelfde dag nog een tool beschikbaar die berekent wat de hoogte van het nettoloon in 2020 ten opzichte van 2019 is.” 

Jurk en hoedjes

Ruim één op de vier van de respondenten let op de jurk van de Koningin. Dit zijn, niet geheel verrassend, met name vrouwen (43 procent), tegen 11 procent van de mannen. Bijna twintig procent van de ondervraagden geeft aan naar de hoedjes van de aanwezigen te kijken, bij 11 procent van de mannen en 29 procent vrouwen is dit het geval. 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.