RID moderniseert HR-processen dankzij Visma | Raet

HR-dienstverlener Visma | Raet gaat de HR-processen voor ruim 1.600 medewerkers van verschillende organisaties moderniseren. De Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) beheert de ICT voor zeven organisaties, waaronder 6 gemeenten en een regionale sociale dienst. Nu wordt er in de organisaties met vier verschillende HR- en payroll systemen gewerkt; straks alleen nog maar met Youforce van Visma | Raet.

Met het nieuwe geïntegreerde HRM- en salarissysteem streven de aangesloten organisaties met de RID naar een efficiëntere samenwerking en vergaande digitalisering van HR-processen. Niet alleen kunnen managers en medewerkers met Youforce eenvoudig zélf hun HR-zaken regelen, de zeven organisaties vinden het - in het kader van duurzame inzetbaarheid - ook belangrijk dat hun medewerkers zelf aan het roer staan van hun ontwikkeling. Dit wordt dan ook meegenomen in het digitaliseringstraject. Per 1 januari 2020 gaat de RID gefaseerd over op Youforce.

Eén HR-cloudomgeving voor meerdere organisaties

In het selectietraject stelde de RID twee duidelijke eisen aan de software: de kwaliteit moest aansluiten bij hun ambitie en de zeven onderliggende organisaties moesten in één e-HRM omgeving en database kunnen worden ondergebracht. Visma | Raet levert de RID cloud-software met uitgebreide Employee Self Service en management Self Service ondersteuning, workflows, medewerkerontwikkeling en de digitalisering van het Individueel Keuzebudget (IKB). Daarbij beschikt de software over een eenvoudig te genereren dashboard met management- en stuurinformatie, zodat in één overzicht duidelijk is hoe de organisatie ervoor staat op HR-vlak.

Samenwerking

Danielle Govaerts, directeur RID Utrecht: “We hebben voor Visma | Raet gekozen omdat ze veel ervaring hebben met het bedienen van meerdere organisaties in één e-HRM omgeving in de publieke markt. Door het centraliseren van het beheer en contractmanagement hebben onze organisaties nog maar één aanspreekpunt. Dit betekent minder kwetsbaarheid in de dienstverlening en een betere samenwerking en kennisborging.”

Dennis van de Stolpe, Sales Director New Business bij Visma | Raet: “We zijn erg trots dat we de RID mogen verwelkomen. Ze waren op zoek naar een HR-partner die hen ondersteunt met een efficiënte inrichting van het e-HRM systeem, inclusief de bijbehorende harmonisatie van HR-processen met best practices. Wij hebben veel ervaring met organisaties - zoals de RID - die voor meerdere overheden werken, vanuit één inkoopgedachte of shared service centre. Deze ervaring nemen we elke keer mee bij de samenstelling van best practices en de inrichting van onze systemen. We kijken uit naar een mooie en langdurige samenwerking.”

Over de RID

De RID beheert de ICT voor de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Soest, Bunnik, De Bilt, Baarn en Wijk bij Duurstede en voor de RDWI. Deze organisaties zijn mede-eigenaar van de RID. De medewerkers van de RID dragen elke dag bij aan het leveren van excellente dienstverlening, met hun kennis van de lokale overheden. Ruim 200.000 inwoners maken nu al gebruik van deze dienstverlening, bijvoorbeeld bij de aanvraag van een nieuw paspoort. Ze zorgen er ook voor dat ruim 2.100 gebruikers bij de organisaties hun werk kunnen doen, waar en wanneer ze dat willen.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.