Wie wordt de HR-professional van het jaar?

Wie wordt de HR-professional van het jaar?

HR-professionals en -afdelingen moesten het roer totaal omgooien toen in maart van dit jaar opeens alles veranderde. Om deze professionals in het zonnetje te zetten, introduceert Visma | Raet de HR-professional van het jaar-verkiezing.

Met het hele bedrijf thuiswerken, werknemers die na hun vakantie in quarantaine moeten, een plotselinge vacaturestop of juist een groot personeelstekort. Zomaar een paar thema’s waar HR-afdelingen dit jaar van de ene op de andere dag mee te maken kregen en nog steeds hebben. Voor Visma | Raet reden om de HR-professionals van Nederland in het zonnetje te zetten middels een verkiezing. Op dinsdag 8 december wordt de winnaar van de HR-professional van het jaar-verkiezing via RTL Z bekendgemaakt.

Totaal het roer om

“Van iedereen wordt natuurlijk ontzettend veel flexibiliteit gevraagd in deze coronatijd, maar de HR-afdelingen hebben écht totaal het roer om moeten gooien. Hun werk veranderde niet alleen qua vorm of locatie, maar ook inhoudelijk.” vertelt Marco Winkel, zelf directeur HR bij Visma | Raet en één van de vijf juryleden van de verkiezing.

HR-agenda in de prullenbak

Winkel herinnert zich dat eerste moment in maart nog precies: “Ik was op zondagochtend aan het hardlopen toen ik door onze algemeen directeur gebeld werd en hoorde dat we per direct met het hele bedrijf thuis moesten gaan werken.” Werk aan de winkel voor zijn HR-team dus. In anderhalve week was alles qua thuiswerken up and running bij Visma | Raet, maar daar bleef het natuurlijk niet bij. Winkel: “De hele HR-agenda voor 2020 moesten we drastisch wijzigen. Thema’s als thuiswerken, vitaliteit en leidinggeven op afstand kregen opeens veel meer prioriteit.”

Marco Winkel - verkiezing HR professional van het jaar

Marco Winkel, directeur HR bij Visma | Raet en jurylid

In het zonnetje

Toen het in de zomer ‘corona wise’ beter leek te gaan, ontstond bij Winkel en een collega van de afdeling Communicatie het idee voor de verkiezing. Winkel: “Toen hadden we het nog over een groot, feestelijk evenement bij ons op kantoor.” Maar de tweede golf maakte dat ook hier weer flexibiliteit vereist was: de hele verkiezing vindt nu online plaats. Het doel is onveranderd gebleven, vertelt Winkel: “We willen HR-professionals echt in het zonnetje zetten met deze verkiezing. Zij denken altijd aan hun medewerkers, nu wordt er ook een keer aan hen gedacht.”

Vier genomineerden

Inmiddels zijn de vier genomineerden bekend. Zij zijn door hun collega’s aangemeld, middels een uitgebreide motivatie. Wat de vier volgens Winkel met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal dat stapje extra voor hun werknemers zetten en persoonlijke aandacht voor ze hebben. Winkel: “In deze coronatijd heeft iedereen andere behoeftes, iemand die alleen is loopt tegen heel andere zaken aan dan iemand met een huis vol kinderen. Juist dan is persoonlijke aandacht heel belangrijk en wordt het extra gewaardeerd.

Online bekendmaking bij RTL Z

Op dinsdag 8 december wordt via een online uitzending bij RTL Z bekendgemaakt wie van de vier genomineerden met de titel naar huis gaat. Er kan nog tot en met 4 december op de genomineerden gestemd worden. Wie de bekendmaking digitaal bij wil wonen, kan zich hier aanmelden. Tijdens deze online uitzending is volop mogelijkheid om de winnaar en juryleden HR-gerelateerde vragen te stellen. Ook zal tijdens de uitzending uitgebreid stil worden gestaan bij actuele HR-thema’s zoals de digitalisering van HR, robotisering en de uitdagingen van HR in deze tijd.

RTL Z en Visma | Raet maken op dinsdag 8 december de HR-professional van het jaar bekend

8 december om 20:30 uur is het zover! Dan maakt de vakjury live bij RTL Z de winnaar van de ‘HR-professional van het jaar-verkiezing’ bekend. En jij kan erbij zijn, vanuit huis! Wat kan jij als HR-professional in deze extreme tijden leren van de winnaar? Je kunt het hem of haar direct vragen! Ben je er bij? Schrijf je dan hier in.

Schrijf je hier in