Amersfoort – Moniek van Beckhoven, werkzaam als HR Manager bij ACES Direct, is dinsdag 8 december uitgeroepen tot HR-professional van het jaar 2020. Dit werd dinsdag 8 december live op RTL Z bekend gemaakt. Het was dit jaar de eerste keer dat HR-dienstverlener Visma | Raet deze verkiezing organiseerde om aandacht te vragen voor het verschil dat HR-professionals maakten afgelopen periode als gevolg van COVID-19. Moniek maakte met initiatieven als de wekelijkse ‘thermometer’, het bieden van ‘Choose Your Own Workplace’, een COVID-friendly ingericht kantoor en het monitoren van de emotionele gezondheid het verschil. Een jaar lang mag Moniek de titel ‘HR-professional van het jaar’ dragen en wint daarnaast een bokaal en een wellness bon om na dit intensieve jaar te ontspannen.

“Ik ben supertrots en blij dat ik mijzelf HR-professional van het jaar 2020 mag noemen”, aldus Moniek van Beckhoven. “Het is een grote eer om door collega’s genomineerd te worden en vervolgens door de onafhankelijke vakjury gekozen te worden als één van de vier finalisten. De drie andere HR-professionals hebben het afgelopen jaar ook mooie initiatieven opgezet om medewerkers tijdens de coronacrisis enthousiast en betrokken te houden. Ik ben blij dat ik een verschil heb kunnen maken voor mijn medewerkers.”

Marco Winkel, juryvoorzitter en HR Director bij Visma | Raet: “Het was een spannende strijd tussen de vier HR-professionals en het gat tussen de winnares en de overige drie HR-professionals was dan ook niet groot. Uiteindelijk maakte Moniek het verschil op verschillende disciplines en mag dus terecht een jaar lang de titel ‘HR-professional van het jaar’ dragen. Omdat het HR-vak nooit stilstaat en er continu uitdagingen op de loer liggen, kijken wij als Visma | Raet nu al uit naar de tweede editie van deze verkiezing.”

Jurering

De bekendmaking van de HR-professional van het jaar 2020 vond dinsdag 8 december plaats tijdens de live-uitzending van RTL Z. De vakjury, bestaande uit vijf doorgewinterde HR-professionals, koos begin november uit tientallen nominaties de top vier HR-professionals die kans maakten op de titel. Deze vier professionals hebben de afgelopen weken zelf campagne gevoerd om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Dinsdag 8 december werd bekend dat Moniek van Beckhoven met ruim 40 procent van de stemmen de meeste stemmen heeft gekregen en dus terecht de titel HR-professional van het jaar 2020 mag dragen. 

Over de verkiezing

Met de introductie van de verkiezing ‘HR-professional van het jaar 2020’ geeft Visma | Raet HR-professionals het podium dat ze verdienen. Organisaties zijn in korte tijd door de coronacrisis erg veranderd, waardoor HR een grote uitdaging had. HR-professionals hebben door de crisis te maken met extra uitdagingen als het betrokken en tevreden houden van medewerkers. Marco Winkel werd als juryvoorzitter bijgestaan door de volgende juryleden:

  • Guus van Kampen, directeur OrgPlan
  • Niels Blokker, directeur Solkie.nl
  • Nienke van Dijk, oprichter en HR-adviseur bij HR-advies.nl
    Yvonne Bekers, Director HR Strategy & Portfolio bij KLM Royal Dutch Airlines

Bekijk de uitzending van RTL Z

Moniek van Beckhoven, werkzaam als HR Manager bij ACES Direct, is dinsdag 8 december uitgeroepen tot HR-professional van het jaar 2020. Dit werd live op RTL Z bekend gemaakt. 

Kijk de uitzending terug