Visma | Raet start zoektocht naar dé HR-professional van 2021

Amersfoort – HR- en payroll dienstverlener Visma | Raet gaat wederom op zoek naar dé HR-professional van het jaar. Al bijna twee jaar lang is door COVID-19 de druk op organisaties, en met name op HR, zeer groot. De komst van het virus heeft veel effect op de werkzaamheden van de HR-professionals. In de afgelopen twee jaar hebben de professionals zich zeer creatief en flexibel moeten opstellen, waardoor prioriteiten zijn verschoven en werkzaamheden worden uitgesteld. Om te laten zien hoe waardevol de HR-professionals zijn en ze extra in de schijnwerpers te zetten, start Visma | Raet vanaf 3 januari met de tweede editie van de verkiezing ‘HR-professional van het jaar 2021’. De gelukkige winnaar komt in het bezit van de HR-professional van het jaar-bokaal, mag zich een jaar lang HR-professional van het jaar noemen en wint een mooi prijzenpakket.

Nomineren, vakjury en publieksstemmen

Vanaf 3 januari 2021 is het mogelijk om als werkgever of collega een HR-professional te nomineren via de speciale HR-professional van het jaar-website. Uit alle nominaties kiest de vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Marco Winkel (HR Director bij Visma | Raet), Claudia Braaksma (Directeur HR bij BKR), Ron de Ligt (Hoofd HR bij Unicoz Onderwijsgroep) en Lilian Beuken (Stafmanager HR bij Stichting Mondriaan),de top vijf. Vervolgens kan het publiek een stem uitbrengen op de favoriet. De HR-professional met aan het einde van de stemperiode het meeste aantal stemmen wordt benoemd tot dé HR-professional van 2021. De uitreiking van de landelijke titel zal online plaatsvinden op 15 maart 2022. Dit is de nationale dag van de HR-professional.

Marco Winkel, HR Director bij Visma | Raet: “Inmiddels hebben we bijna twee jaar te maken met COVID-19. Vanaf het eerste moment was het voor alle HR-professionals de grootste prioriteit om ervoor te zorgen dat iedereen vanuit huis kon en kan blijven werken. Deze situatie vraagt veel van werkgevers en ook van HR-professionals. Wanneer er veelal vanuit huis wordt gewerkt, is het een extra uitdaging om medewerkers tevreden en betrokken te houden bij de organisatie. HR zet zich al een tijd lang in om op een flexibele en creatieve manier medewerkers te betrekken bij alles wat reilt en zeilt binnen organisaties. De afdeling is een ongekend belangrijke schakel binnen de organisatie en daarom willen wij ook dit jaar iedereen de kans geven om zijn of haar HR-collega in het zonnetje te zetten.”

Binden, boeien en behouden van talent

Met de ‘HR-professional van het jaar 2021’ geeft Visma | Raet HR-professionals het podium dat ze verdienen. Organisaties hebben de afgelopen twee jaar een grote transitie ondergaan. HR-professionals hebben door de crisis en de krapte op de arbeidsmarkt te maken met extra uitdagingen, zeker als het gaat om binden, boeien en behouden van talent. Uit het jaarlijkse HR Benchmark onderzoek van Visma | Raet blijkt hoe belangrijk het is om ook hierop in te spelen. Ruim de helft van de bestuurders (57%) en twee derde van de HR-professionals (64%) geeft namelijk aan werving en selectie als topprioriteit te zien. Echter, merkt de helft van de medewerkers (49%) dat hun organisatie niet actief inzet op het binnenhouden van medewerkers.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.