Het verhaal achter ons sponsorship van Team Jumbo-Visma

Een blog van Anne-Grethe Thomle Karlsen

Team Jumbo-Visma bereikte nieuwe hoogten in 2022 en zette een nieuwe standaard voor tope wielrennen. Ook bij Visma bereikten we nieuwe hoogten — van torenhoge interne trots tot grotere naamsbekendheid in onze markten. Laten we, om dat te vieren, terugkijken naar waar het allemaal begon — en dan vooruitkijken naar alle spannende kansen die nog moeten komen.

Sinds onze oprichting in 1996 is Visma trots op het leveren van software voor kernactiviteiten van de bedrijfsvoering. We begonnen het millennium op de Scandinavische markten van Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland. Maar met een aantal strategische acquisities begonnen we onszelf te versterken als een multicontinentale softwareleverancier, populair in zowel de private als de publieke sector bedrijfsprocessen soepel en efficiënt te laten verlopen.

Een gezonde basis voor groei

Tegenwoordig is Visma een toonaangevende leverancier van bedrijfskritische software in Europa en Latijns-Amerika. Ons bedrijf is gestructureerd als een verzameling van autonome softwarebedrijven, ondersteund door een infrastructuur van technische en zakelijke competentie van wereldklasse. Toen we uitbreidden naar nieuwe markten, gebruikten we onze gecentraliseerde expertise om nieuwe bedrijven te ondersteunen door de naamsbekendheid te vergroten.

De sponsoring van Team Jumbo-Visma was een mooie kans om de naamsbekendheid te vergroten. Het team deelt dezelfde waarden zoals teamwerk, toewijding en hard werken - alle dingen die ons bedrijf hebben gebracht waar het nu is.

Krachten bundelen

Bij Visma werd onze interesse om het team te sponsoren gewekt toen Lotto eind 2018 besloot om als sponsor te stoppen. Onze toenmalige CEO, Øystein Moan, had een ontmoeting met het topmanagement van Jumbo en besloot om zich bij Jumbo aan te sluiten als titelsponsor.

Het uitgangspunt was simpel: wielrennen is niet alleen wereldwijd een van de meest populaire sporten, het deelt ook veel parallellen met het bedrijfsleven - samenwerking, innovatie en gedrevenheid om er maar een paar te noemen.

Image-Samen winnen.jpg

Klaar om te winnen vanaf dag 1

Al heel vroeg in de samenwerking maakte Team Jumbo-Visma gebruik van Visma-technologie. De financiële processen, zakelijke leads, ondertekening van contracten en werving van het team worden allemaal afgehandeld door Visma-software. Dit betekende dat met onze steun – zowel financieel als technologisch – de administratie van het team zich kon wijden aan het runnen van het team.

Dit werd nog belangrijker tijdens de Covid-pandemie. Door toegang te hebben tot efficiënte cloudsoftware die overal en altijd beschikbaar was, kon het team het hoge tempo van de werkzaamheden aanhouden zonder te vertragen. In de vier jaar tijdens en rondom de pandemie hebben we het team ook op talloze andere manieren ondersteund.

Talentontwikkeling

In 2019 hebben Visma en Jumbo ons sponsorschap verlengd door de Team Jumbo-Visma Talent Academy te steunen, een initiatief om jongeren te verbinden met de wielersport. Nu obesitas over de hele wereld toeneemt, promoot het programma de voordelen van fysieke activiteit en biedt het toekomstige wielersterren de mogelijkheid zich te ontwikkelen.

Daarnaast ondersteunt Visma het Team Jumbo-Visma Development Team, met als doel wielertalenten op te leiden en te ontwikkelen tot profs. De renners nemen deel aan zowel nationale als internationale wedstrijden onder begeleiding van medewerkers van het professionele team.

Dames-team

In 2020 richtte Team Jumbo-Visma hun eerste damesteam op. De oprichting was voor ons een zeer gemakkelijke beslissing omdat we vrouwen dezelfde kansen willen geven als mannen. Vrouwen met een eigen team die hun carrière financieel kunnen ondersteunen en jonge vrouwen inspireren in hun voetsporen te treden is in overeenstemming met onze waarden bij Visma en juichen wij van harte toe!

Image-Dames team.jpg

Betere voeding

In de loop der tijd hebben we nieuwe manieren gevonden om het team te ondersteunen met technische knowhow. In 2019 lanceerden we een opwindend project dat AI gebruikte om de prestaties te optimaliseren - om te helpen beslissen wat, wanneer en hoeveel voedsel elke rijder zou moeten consumeren. In het begin konden ze dit met 50% nauwkeurigheid voorspellen. Na de implementatie van onze Visma AI-oplossing bereikten ze 80%. Dit was een enorme overwinning voor het team - het gebruik van data-inzichten betekent een einde van giswerk en betere prestaties van de rijder.

De volgende topmonteur

In 2022 had het team hulp nodig bij het vinden van bekwame monteurs die de uitdaging aankonden tijdens races op het hoogste niveau, zoals de Tour de France. Bij Visma werken we achter de schermen voor onze klanten, net als monteurs. Daarom ondersteunden we het team met een unieke wervingscampagne, waarbij kandidaten streden om een ​​jaarcontract bij het team. We hebben de campagne volledig gefinancierd en natuurlijk werd de werving afgehandeld door onze software.

De Tour de France 2022 - Chapeau!

De overwinning van Team Jumbo-Visma in de Tour de France van 2022 was het hoogtepunt van jarenlang hard werken. De nauwgezette racestrategie, de rijderontwikkeling, de gestroomlijnde administratie, het data-inzicht, de samenwerking en partnerships. De voorbereiding en toewijding hadden hun vruchten afgeworpen.

Jonas Vingegaard pakte de gele trui en de bolletjestrui op heldhaftige wijze, met een inspirerende prestatie ondersteund door sterk teamwerk. In totaal behaalde het team zes etappezeges, Wout van Aert pakte ook de groene trui en werd ook verkozen tot de meest strijdlustige renner.

Image-Finish Tour de France 2022.jpg

De uitgebreide tv- en media-aandacht straalde het merk Visma uit naar miljoenen huizen over de hele wereld. Ons Visma-logo werd tijdens het drie weken durende evenement getoond aan meer dan 150 miljoen tv-kijkers, terwijl maar liefst 684 miljoen mensen online werden bereikt via sociale media. Onze websites kenden ook een sterke toename van het aantal bezoekers en activiteit, waarbij sommige pagina's tijdens het evenement bijna 20 keer zo veel bezoekers trokken dan normaal.

Op het einde van het jaar hadden de World Tour-renners van Team Jumbo-Visma samen 233.749 kilometer gefietst, wat neerkomt op meer dan 70 keer de afstand van de Tour De France. Drie afzonderlijke renners - Gijs Leemreize, Sam Oomen en Pascal Eenkhoorn - waren elk goed voor meer dan 10.000 kilometer in 2022. Het team boekte ook hun eerste overwinning, slechts elf dagen na het begin van het jaar, de vroegste ooit - wat aantoont dat ze een vliegende start hadden en de voeten het hele jaar geen moment van de trappers hebben gehaald.

Oneindige mogelijkheden voor ons merk

Tijdens onze vier jaar durende reis van ons sponsorship heeft Visma laten zien dat de ‘sky the limit is’ als het gaat om mogelijkheden en kansen voor ons merk. We willen het leidende Europese cloudsoftwarebedrijf zijn. Het overnemen van geweldige bedrijven is een manier om dat te doen en 's werelds beste wielerploeg sponsoren onderstreept nogmaals deze ambitie.

Intern levert het sponsorship een belangrijke bijdrage aan onze employer branding. Onze medewerkers zijn er zo trots op om bij een bedrijf te werken dat de beste wielerploeg ter wereld sponsort. En daardoor hebben we de mogelijkheid om ze op nieuwe manieren te activeren en te betrekken.

Blijven trappen

In 2023 gaat de Tour de France van start in Bilbao, Spanje. Visma betrad de Spaanse markt in 2021 met de baanbrekende overname van het toonaangevende ERP- en boekhoudsoftwarebedrijf Holded. We grijpen de kansen van de Tour de France in Spanje aan om zowel klanten als opkomende software-ondernemers aan te trekken. Het komende jaar wordt buitengewoon spannend, aangezien Visma zich verder uitbreidt in Europa. Ons bedrijf zal zich blijven richten op bewustwording en zoeken naar nieuwe manieren om het team te helpen met zakelijke expertise en software.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.