Prinsjesdag 2020 - Visma Raet

Prinsjesdag 2020

Dinsdag 15 september presenteert het kabinet de miljoenennota. Wat is de impact van de wettelijke wijzigingen op het gebied van wet- en regelgeving voor komend jaar? 

In de onderstaande items lees je meer over Prinsjesdag 2020.

Wijzigingen wet- en regelgeving 

Vers van de pers onze Prinsjesdag Special waarin we jou de belangrijke wijzigingen op het gebied van wet- en regelgeving voor 2021 presenteren. Maatregelen die het HR-vakgebied o.a. gaan kleuren: medewerkers en werkgevers hebben meer keuzevrijheid als het gaat om het vervroegen van pensioen en de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet treedt in werking. Daarnaast nodigen we je uit voor ons webinar waarin we alle wijzigingen nog eens haarfijn uitleggen. 

Bekijk alle wijzigingen

 

Kwart Nederlanders bezorgd over baan door coronacrisis

 

26 procent van de werkende Nederlanders maakt zich door de coronacrisis zorgen over zijn of haar baan. Onder jongeren onder de 35 jaar ligt dit aantal fors hoger (30%) dan onder 55-plussers (19%). Ook binnen de diverse inkomens zijn verschillen zichtbaar. Dit blijkt uit onderzoek van  Visma | Raet onder 1.013 werkende Nederlanders.

Lees meer

Ontwikkeling is meer dan ooit een gezamenlijke verantwoordelijkheid

visma_1233 (3).jpg

Als corona iets duidelijk heeft gemaakt, is het dat werk en de manier waarop we het organiseren snel kunnen veranderen. Werkgevers waren zich daar misschien iets meer van bewust dan hun medewerkers, maar ook bij hen is ondertussen het kwartje gevallen: als je mee wilt in de ontwikkelingen, zul je jezelf moeten ontwikkelen. Als beide partijen hun verantwoordelijkheid willen nemen, helpt het wanneer je als organisatie dit proces automatiseert.

Lees meer

Haal meer rendement uit opleiden

Opleidingsmanagement is nu actueler dan ooit. Of het nu gaat om bijscholing of omscholing; investeren in kennis, vaardigheden en verplichte certificeringen blijft cruciaal.

Haal meer rendement uit opleiden met een Leer Management Systeem. Met een Leer Management Systeem (LMS) automatiseer je al je opleidingsprocessen. Daarmee verhoog je de kwaliteit en inzetbaarheid van je medewerkers.  

Meer over Leer Management Systeem

Bijna 25% van werkend Nederland verwacht stijging nettoloon

Bijna een kwart van de werkende Nederlanders verwacht een stijging van het nettoloon (24%). Vorig jaar was er meer optimisme en lag dit aantal op 32 procent. Het merendeel verwacht dat het nettoloon in 2021 gelijk blijft (66%). In 2019 verwachtte 61 procent dit. Ondanks de coronacrisis lijkt het merendeel van werkend Nederland vrij optimistisch, maar dat geldt niet voor iedereen. 11 procent van de werkenden verwacht dat het salaris in 2021 daalt tegenover 6 procent vorig jaar.

Lees meer

Payroll software verdient zichzelf snel terug

Je wilt altijd de juiste salarissen betalen aan medewerkers. Maar Cao's (en de wet- en regelgeving) zijn in de afgelopen jaren steeds complexer geworden. Hoe zorg je altijd voor een up-to-date en foutloze salarisadministratie?

Met onze payroll software word je optimaal ontzorgd. Zo ben je zeker van de juiste loonstrook en dat je altijd de juiste bedragen betaalt.

Meer over payroll software