Wat verandert er in 2022 op het gebied van HR en wet- en regelgeving?

Op 21 september 2021 is het Prinsjesdag. Op deze derde dinsdag in september begint het nieuwe werkjaar van de regering. En biedt minister Hoekstra van Financiën de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan de Tweede Kamer aan.

De Miljoenennota bevat de belangrijkste plannen en keuzes van het kabinet voor het komende jaar en geeft aan wat die plannen kosten. Ook beschrijft de Miljoenennota de financiële en economische situatie van Nederland en de verwachte ontwikkelingen. Maar welke gevolgen zal dit hebben op het gebied van wet- en regelgeving? En wat betekent dit voor de HR-afdeling?

Gedurende deze dag houden wij je op de hoogte over belangrijke verandering en delen wij wat de de impact is voor HR.

Welke invloed heeft Prinsjesdag op jouw salaris?

Benieuwd wat er netto in 2022 over blijft van je bruto maandsalaris, of andersom?

Bereken salaris

Waarvoor wil werkend Nederland prioriteit in de miljoenennota 2022?

Wij onderzochten welke regelgeving volgens Nederland prioriteit moeten krijgen in de miljoenennota van 2022. In het onderzoeksrapport lees je verder hoe Nederlanders aankijken tegen salaris, verkorting van de werkweek en ongelimiteerd vakantie. Een ding kunnen we alvast verklappen; het hybride kantoor is een blijvertje en heeft een speciaal plekje gekregen in ons hart.

Lees het rapport

Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro

Het netto maandsalaris van Nederlanders met een modaal inkomen stijgt in 2022 met 7,75 euro. Dat is een stijging van 0,34 procent. Dit blijkt uit de doorrekeningen die wij jaarlijks uitvoeren, direct na het bekendmaken van de Rijksbegroting.

Lees het persbericht

Nieuwsbrief Prinsjesdag 2021: Wat zijn de gevolgen voor wet-en regelgeving?

Op Prinsjesdag zijn de nieuwe plannen en keuzes gepresenteerd door het demissionair kabinet voor 2022. Maar welke gevolgen heeft dit op het gebied van wet- en regelgeving? In onze speciale nieuwsbrief lees je alles over onder meer de thuiswerkvergoeding, de fiscale bijtelling voor lease auto’s 2022 en belastingtarieven en heffingskortingen.

Lees de nieuwsbrief

Nieuwsbrief Prinsjesdag 2021: Wat zijn de gevolgen voor HR?

Op Prinsjesdag zijn de nieuwe plannen en keuzes gepresenteerd door het demissionair kabinet voor 2022. Maar welke gevolgen heeft dit op het gebied van HR? In onze speciale nieuwsbrief lees je alles over onder meer het STAP-budget, betaald ouderschapsverlof en opschorting 30% bij overwerk.

Lees de nieuwsbrief

Prinsjesdag uitgelegd

Betaald ouderschapsverlof

Bekijk video

Thuiswerkvergoeding

Bekijk video

STAP-budget

Bekijk video

Bijtelling lease auto

Bekijk video

Zzp'ers

Bekijk video

Opschorting 30% bij overwerk

Bekijk video

Jongeren stellen zelf Miljoenennota op

Bekijk video

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe artikelen en updates van Visma | Raet.