HR outsourcing

Continuïteit van de salarisverwerking, nu belangrijker dan ooit!

Het Coronavirus houdt Nederland nog steeds in een verstikkende greep. Medewerkers zijn  massaal naar huis gestuurd en werken zover het kan op afstand. Meer dan ooit stellen CEO’s zich de vraag hoe zij de continuïteit van hun organisatie veilig kunnen stellen. We leven inmiddels in een samenleving die zich kenmerkt door een hoge mate van digitalisering maar niet alle werkzaamheden voer je eenvoudig uit aan de keukentafel of op de bank. Sommige taken kunnen wel even blijven liggen maar hoe bewaak je de bedrijfskritische processen?

De salarisverwerking speelt hierbij een belangrijke rol. Juist in deze onzekere tijden moeten medewerkers er op kunnen vertrouwen elke maand op tijd hun salaris te ontvangen. Zonder deze basis kunnen zij zich moeilijk focussen op hun dagelijkse werkzaamheden die noodzakelijk zijn voor de bedrijfsvoering. Maar wat nou als de salarisadministrateur uitvalt en geen back-up beschikbaar is? Bij de meeste organisaties ligt de salarisadministratie en de bijbehorende kennis bij slechts een paar mensen. Het teruglopend aantal salarisadministrateurs dat jaarlijks uit de schoolbanken stapt maakt de kwetsbaarheid van dit bedrijfsonderdeel alleen nog maar groter.

Fouten en vertragingen in de salarisverwerking kan betekenen dat medewerkers straks problemen krijgen met het betalen van de vaste lasten en in financiële moeilijkheden komen. Ook de organisatie loopt een groot risico als de salarisverwerking niet goed geborgd is. De salarisadministratie is een complex vakgebied met strenge wet-en regelgeving. Fouten hebben vaak financiële gevolgen,variërend van vorderingen tot boetes die hoog op kunnen lopen. In deze zware economische tijden zit daar natuurlijk niemand op te wachten.

Uitbesteding de juiste oplossing?

Liever geen risico lopen voor de salarisverwerking en een belangrijk fundament leggen voor de continuïteit van de organisatie? Wellicht is uitbesteding dan de juiste oplossing. Door de salarisverwerking toe te vertrouwen aan een gespecialiseerde partner hoeven medewerkers zich geen zorgen meer te maken over hun maandelijkse huishoudboekje. Bovendien is  actuele kennis van zowel het vakgebied als wet-en regelgeving altijd beschikbaar en het risico op fouten en strenge sancties uitgesloten. 

8 redenen voor HR outsourcing

Download de whitepaper

Lees meer over outsourcing

Op zoek naar meer informatie over de zekerheid die uitbesteding van de salarisverwerking medewerkers en werkgevers biedt? Bekijk hieronder onze whitepapers over outsourcing.