HR outsourcing

Tijd voor financieel herstel

Waar begin je en hoe bewaak je de kwaliteit van je dienstverlening?

Nederland kruipt na maanden weer uit haar isolement en langzaam maar zeker krijgen we meer bewegingsvrijheid. Veel onderdelen van het bedrijfsleven en de maatschappelijke sector hebben zware klappen gekregen en de financiële dreun van het coronavirus zal nog lang nadreunen. De komende tijd staat voor veel organisaties in het teken van financieel herstel en kostenbesparingen. Maar waar begin je en hoe bewaak je de kwaliteit van je dienstverlening?

Personeelskosten zijn voor veel organisatie verreweg de grootste post op de begroting maar uiteraard wil je niet al je medewerkers de laan uitsturen. Toch kan het geen kwaad je bedrijfsprocessen kritisch onder de loep te nemen en af te vragen welke onderdelen je in eigen beheer wilt houden. Neem nou de salarisadministratie, een cruciaal proces voor elke organisatie. Je wilt er op vertrouwen dat de salarisverwerking elke maand vlekkeloos verloopt maar daar heb je dure en slecht beschikbare professionals voor nodig.

HR-en salarisadministratie uitbesteden

Als je de salarisadministratie toevertrouwt aan een gespecialiseerde partner realiseer je forse besparingen op de personeelskosten zoals het salaris, pensioenafdrachten en verzekeringen maar ook op huisvesting en andere overheadkosten. Bovendien maak je de uitgaven flexibel. Bij een piek in de salarisverwerking stijgen je kosten evenredig mee en ben je niet meer afhankelijk van dure externe inhuur. Omgekeerd geldt dat in slechte tijden de kosten dalen en je geen onnodige salarissen betaalt of mensen moet ontslaan die je later na een kostbaar werving-en selectieproces weer in dienst neemt.

Verder neemt de partner niet alleen het personeel over maar waarborgt ook de kennis van het vakgebied en wet-en regelgeving. Je bespaart hiermee fors op dure vakopleidingen-en literatuur, seminars en congressen. Bovendien heb je de garantie dat de salarisverwerking nooit in strijd is met actuele wet-en regelgeving en riskeer je geen financiële sancties of hoge (na)vorderingen.

Kennis van wet-en regelgeving betekent ook dat de partner op de hoogte is van alle beschikbare subsidiemogelijkheden en premiekortingen. De salarisprocessen worden optimaal ingericht waardoor je gebruik kan maken van alle restitutiemogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de afdrachtvermindering, WGA-premie of de controle vangnetgevallen bij ziekte. Zo biedt uitbesteding volop kansen om slim geld te verdienen.

Wil jij weten wat uitbesteding van de HR-en salarisadministratie jouw organisatie kan opleveren? Download dan hieronder onze whitepaper ‘ 8 redenen voor HR outsourcing’.

Whitepaper: 8 redenen voor HR outsourcing

In deze whitepaper lees je over de noodzaak om HR in de nabije toekomst te betrekken in beleidsvorming van de organisatie. Daarnaast lees je hoe outsourcing van administratieve HR-processen de HR-afdeling ruimte geeft om een strategische rol in te vullen en de organisatie te helpen groeien, zowel kwalitatief als financieel. Dit laten we zien door middel van ervaringen van diverse organisaties uit de profit en non-profit sector.

  • Continuïteit in HR-dienstverlening
  • Risk avoidance en voldoen aan wet- en regelgeving
  • Focus op de core business
  • Up-to-date en accurate HR-stuurinformatie
  • Professionalisering van HR
  • Advies en ondersteuning aan medewerkers en management
  • Voorspelbaarheid en flexibiliteit in kosten
  • Forse besparingen in de totale HR-kosten

Acht redenen waarom Finance niet zonder HR outsourcing kan

 

Download de whitepaper

* Verplichte velden