HR outsourcing

Continuïteit van de salarisverwerking, nu belangrijker dan ooit!

Het Coronavirus blijft Nederland in een verstikkende greep houden. Mondjesmaat werd het drukker op de bedrijventerreinen maar inmiddels werken we weer massaal vanuit huis. Meer dan ooit stellen CEO’s zich de vraag hoe zij de continuïteit van hun organisatie veilig kunnen stellen. We leven inmiddels in een samenleving die zich kenmerkt door een hoge mate van digitalisering maar niet alle werkzaamheden voer je eenvoudig uit aan de keukentafel of op de bank. Sommige taken kunnen wel even blijven liggen maar hoe bewaak je de bedrijfskritische processen?

De salarisverwerking speelt hierbij een belangrijke rol. Juist in deze onzekere tijden moeten medewerkers er op kunnen vertrouwen elke maand tijdig hun salaris te ontvangen. Zonder deze basis is het moeilijk je te focussen op de dagelijkse werkzaamheden die noodzakelijk zijn voor de bedrijfsvoering. Maar wat nou als de salarisadministrateur uitvalt en geen back-up beschikbaar is? Bij de meeste organisaties ligt de salarisadministratie en de bijbehorende kennis bij slechts een paar mensen. Het teruglopend aantal salarisadministrateurs dat jaarlijks uit de schoolbanken stapt maakt de kwetsbaarheid van dit bedrijfsonderdeel alleen nog maar groter.

Fouten en vertragingen in de salarisverwerking kan betekenen dat medewerkers straks problemen krijgen met het betalen van de vaste lasten en in financiële moeilijkheden komen. Ook de organisatie loopt een groot risico als de salarisverwerking niet goed geborgd is. De salarisadministratie is een complex vakgebied met strenge wet-en regelgeving. Fouten hebben vaak financiële gevolgen,variërend van vorderingen tot boetes die hoog op kunnen lopen. In deze zware economische tijden zit daar natuurlijk niemand op te wachten.

Uitbesteding de juiste oplossing?

Liever geen risico lopen voor de salarisverwerking en een belangrijk fundament leggen voor de continuïteit van de organisatie? Wellicht is uitbesteding dan de juiste oplossing. Door de salarisverwerking toe te vertrouwen aan een gespecialiseerde partner hoeven medewerkers zich geen zorgen meer te maken over hun maandelijkse huishoudboekje. Bovendien is  actuele kennis van zowel het vakgebied als wet-en regelgeving altijd beschikbaar en het risico op fouten en strenge sancties uitgesloten. 

Ontdek in zes minuten hoeveel risico jouw salarisverwerking loopt

Wil jij weten hoeveel risico jouw salarisverwerking loopt? En wat uitbesteding van personeels- en salarisadministratie jouw organisatie oplevert? Doe dan onze BPO scan en ontdek in zes minuten hoe jouw organisatie er voor staat.

Start de scan