Terugblik seminar Vitaliteit op maandag 25 september 2023

Een mandarijntje bij de koffiemachine, een wandelclub tijdens de lunchpauze of een pingpongtafel in de kantine. Allemaal goede initiatieven voor meer vitaliteit op de werkvloer, maar wat nou als het regent, de pingpongballetjes kwijt zijn of de mandarijntjes uit het schap verdwijnen? Hoe zorg je op de lange termijn voor gezonde en vitale medewerkers en gaat vitaliteit niet verder dan alleen je fysieke gezondheid? Daarover ging ons seminar gisteren over vitaliteit.

Vitale medewerkers brengen energie, zijn meer betrokken en bovendien productiever. Het begint natuurlijk bij jezelf, wat kun je doen als individu om vitaal te blijven en hoe houd je je brein vitaal? Deze vraag stond centraal in het verhaal van Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (VU). Rowena Wijnands van Lemon Pit Exclusive maakte vervolgens de stap van het brein naar het lichaam en ging dieper in op de zeven domeinen van vitaliteit: slaap, ademhaling, voeding, beweging, immuunsysteem, stress en mentaal/relaties.

Vitaliteit begint overduidelijk bij jezelf, maar wat kun je als werkgever nog meer doen dan alleen de kroketten uit de kantine weghalen? Myrthe Hansen, HR director van Visma vertelde in haar presentatie hoe zij dat bij onze organisatie heeft vorm gegeven. Tot slot gingen onze kennismanagers wet-en regelgeving dieper in op de juridische aspecten rondom vitaliteit. Het seminar Vitaliteit is een initiatief van onze KennisDojo. Op ons leerportaal zie je welke seminars, trainingen en webinars wij nog meer aanbieden. Hopelijk zien we jou de volgende keer ook!

Inloggen op het leerportaal

Meer informatie over de seminars, trainingen en webinars van Visma | Raet vind je op ons leerportaal. Heb je nog geen account, dan kun je gratis een account aanmaken. Als je voor de eerste keer gaat inloggen, wordt er automatisch een Mijn Visma | Raet-account aangemaakt. Het leerportaal kun je na activeren openen via de Mijn Academy-tegel binnen Mijn Visma | Raet.