Webinar ‘Faciliteren van een continu leerklimaat: hoe pak je dat aan?’

Meld je hier aan

Webinar ‘Faciliteren van een continu leerklimaat: hoe pak je dat aan?’
donderdag 23 juni van 11.00 uur tot 11.45 uur

Opleiden en ontwikkelen staan al jaren hoog op de HR-agenda van werkgevers. Het continu opleiden van medewerkers zorgt er niet alleen voor dat organisaties investeren in (nieuwe) kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de continuïteit. Het draagt ook bij aan de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van de medewerkers.

Ook de wetgeving en de verschillende adviesorganen zoals de Sociaal Economische Raad (SER) en Commissie Borstlap benadrukken het strategisch belang van opleiden. Zo treedt per 1 augustus 2022 een nieuwe Europese arbeidswet in werking, die werkgevers aanzet tot meer transparantie in arbeidsvoorwaarden. De adviezen van de Commissie Borstlap en de SER moeten werkgevers stimuleren hun medewerkers goed te informeren over beschikbare en verplichte opleidingen. Opleiden is zo niet meer vrijblijvend maar een gedeelde verantwoordelijkheid voor zowel werkgever als medewerker.

Inzicht in opleidingsaanbod

Hoe faciliteer je continu leren? En hoe geef je jouw medewerkers op één plek toegang tot alle opleidingen van jouw organisatie? Op welke wijze attendeer je medewerkers op het opleidingsaanbod zodat zij zelf de regie pakken om zich te blijven ontwikkelen? Deze vragen staan centraal tijdens het webinar ‘Faciliteren van een continu leerklimaat: hoe pak je dat aan?’ dat Visma | Raet op donderdag 23 juni van 11.00 uur tot 11.45 uur organiseert.

In het webinar gaat Solution Consultant Melanie van den Hoven in gesprek met Joke van der Velpen, manager Wet- en regelgeving bij Visma | Raet over de impact van nieuwe wet- en regelgeving op het opleidingsbeleid van werkgevers. Daarna laat Melanie zien hoe de Learning Management software van Visma (PlusPort LMS) werkgevers ondersteunt bij het opleiden en medewerkers praktische tools in handen geeft om continu te werken aan hun ontwikkeling.

Programma

  • Welkom en introductie
  • Actuele ontwikkelingen opleiden
  • Interview invloed van wetgeving op opleiden
  • Voordelen van een digitaal opleidingsproces
  • Demo Learning Management (PlusPort LMS)
  • Afsluiting

Ben je nieuwsgierig hoe je met de Learning Management software van Visma jouw medewerkers optimaal ondersteunt in hun ontwikkeling en een continu leerklimaat stimuleert? Meld je dan aan voor ons webinar ‘Faciliteren van een continu leerklimaat: hoe pak je dat aan?’ op 23 juni van 11.00 uur tot 11.45 uur. Ben je verhinderd voor de live sessie maar wel geïnteresseerd in de content? Geen zorgen, meld je gewoon aan. We nemen het webinar op en delen de opname na afloop met je. Na je aanmelding ontvang je een automatische bevestiging met daarin de link naar het webinar.

Meld je direct aan