Webinar 'Mobiliteit' op dinsdag 4 april 2023

Op 4 april a.s. organiseert het Visma | Raet Knowledge House een kennis webinar over het veelbesproken onderwerp: Mobiliteit.

COVID-19 heeft een behoorlijke verschuiving gebracht in de plek waar (een deel van) de medewerkers zijn werk verricht. Het hybride werken is daar waar mogelijk in sneltreinvaart omarmd en zorgt voor nieuwe uitdagingen op het gebied van vergoedingen, abonnementen en fiscale verantwoording. Ten opzichte van het afgelopen tijdperk waarin voornamelijk thuiswerken centraal stond, zien we dat het aantal reisbewegingen weer toe neemt; meer mensen die het openbaar vervoer nemen, de auto pakken of met de fiets naar het werk gaan. Bij de keuze van de manier waarop we reizen speelt naast het kostenaspect, het klimaat ook een steeds belangrijkere rol. De overheid wil de CO2- uitstoot verminderen, hetgeen kan door het maken van minder kilometers of door het vaker gebruik te maken van het OV, fiets of elektrisch vervoer. Ook werkgevers worden geacht hier iets mee te doen. In het klimaatakkoord is afgesproken dat grote organisaties een norm krijgen opgelegd om hun woon-werkverkeer en zakelijk verkeer schoner te maken.

Tijdens dit webinar worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Vergoeden van reiskosten en de fiscale afhandeling
  • Vaste- of variabele reiskostenvergoeding
  • De mogelijkheid van fiscale uitruil van reiskosten en hoe krijg je zicht op de ruimte die je al uitgenut hebt?
  • Groene arbeidsvoorwaarden
  • De leaseauto in de toekomst
  • De leasefiets
  • Registratie van de CO2 van zakelijke kilometers en woon-werk kilometers

Kenniseigenaren Joke van der Velpen en Fred Asbroek bespreken het algemene deel over de wet en regelgeving en zij gaan in gesprek met Myrthe Smalbraak, HR directeur van Visma | Raet. Verder komt Bastiaan Friederichs aan het woord over de Youforce App. Uitleg over de verwerking van vergoedingen in de systemen wordt besproken door Kees Jan de Gier en Niek Grupstra.

Doelgroep
Medewerkers van HR afdelingen die zich bezighouden met arbeidsvoorwaarden in relatie tot het vraagstuk mobiliteit. Medewerkers van Payroll afdelingen die onkostenvergoedingen aan medewerkers moeten boeken in de salarisadministratie, vervolgens uitbetalen en daarbij rekening moeten houden met fiscale aspecten en wat er in hun CAO staat. 

Programma en tijden
Het webinar vindt plaats op 4 april 2023 van 14.00 - 16.00 uur.

PE Punten
Voor het volgen van het webinar Mobiliteit kun je 12 kennis- & 6 vaardigheidspunten krijgen. 

Prijs
375 euro (ex btw) 

Aanmelden kan als volgt:

  1. Log via onderstaand blok in op het leerportal.
  2. Zoek binnen de site op Mobiliteit.

Inloggen op het leerportaal

Inloggen op het leerportaal gaat via Mijn Visma Raet. Als je voor de eerste keer gaat inloggen wordt er automatisch een Mijn Visma Raet-account aangemaakt, indien je nog geen Mijn Visma Raet-account hebt. Ook wordt het nieuwe leerportaal als tegel beschikbaar gesteld binnen Mijn Visma Raet: zo kan je met één klik inloggen op het nieuwe leerportaal.

*Let op: gebruikers van ons oude leerportaal kunnen direct inloggen via Mijn Visma Raet, omdat voor hen het nieuwe portaal al geactiveerd is in Mijn Visma Raet.