Corona en aangifte loonheffingen werkgevers

In verband met het coronavirus vraagt de Belastingdienst werkgevers hun aangifte loonheffingen op tijd te versturen!

De reden is dat het UWV de gegevens uit de aangiftes loonheffingen nodig heeft voor de uitvoering van de Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)-regeling. Dit noodfonds is bedoeld om werkgevers met omzetverlies te compenseren, zodat zij hun werknemers kunnen doorbetalen.

Als UWV de meest actuele gegevens uit de aangifte loonheffingen heeft, is UWV sneller in staat vast te stellen waar een werkgever recht op heeft. Hetzelfde geldt voor de vaststelling van uitkeringsrechten van werknemers die werkloos thuis komen te zitten, of ziek worden.

De Belastingdienst doet een beroep op werkgevers om gewoon de aangifte loonheffingen te doen. Als u uitstel van betaling aanvraagt, hoeft u deze nog niet te betalen.

Bijzonder uitstel van betaling

Veel werkgevers kunnen zich momenteel in een lastige situatie bevinden door het uitbreken van de corona crisis. Als u door het coronavirus in betalingsproblemen bent gekomen, kunt u bijzonder uitstel van betaling aanvragen Nadere informatie vindt u hier.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/coronavirus-belastingmaatregelen-om-ondernemers-te-helpen

Uitstel van aangifte

Mocht het u niet lukken uw aangifte loonheffingen gewoon op tijd te doen, kunt u uitstel aanvragen voor het doen van aangifte.

Stuur daarvoor een schriftelijk verzoek naar:

Belastingdienst

Postbus 8738

4820 BA Breda

Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de nieuwspagina van de Belastingdienst

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/nieuws_werkgever