Financieel voordeel begeleiding leerling/student

Stelt jouw organisatie een praktijkleerplaats of werkleerplaats beschikbaar voor een leerling of student, dan kom je mogelijk in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren.

Wat zijn de plannen voor de subsidieregeling praktijkleren? Je leest er alles over in deze whitepaper.

Wat zijn de plannen voor de subsidieregeling praktijkleren?

Stelt jouw organisatie een praktijkleerplaats of werkleerplaats beschikbaar voor een leerling of student, dan kom je mogelijk in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren. Deze subsidieregeling is op 1 januari 2014 in werking getreden en vervangt het onderwijsdeel van de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen (WVA). 

De bedoeling van de subsidieregeling praktijkleren is dat werkgevers de mogelijkheid bieden aan leerlingen en studenten om in de praktijk ervaring op te doen. Zeker nu er sprake is van een krapte op de arbeidsmarkt, kan het aanbieden van een praktijkleerplaats of werkleerplaats een goede mogelijkheid zijn om leerlingen of studenten alvast aan uw organisatie te binden. De subsidieregeling praktijkleren compenseert (een deel van) de kosten die je maakt voor de begeleiding van zo’n leerling of student. 

Download de whitepaper

* Verplichte velden