Loop geen personeelsvoordelen mis!

Zorg voor een juiste administratie voor het LKV en LIV

Sinds een paar jaar kan je organisatie profiteren van het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het loonkostenvoordeel (LKV). In deze whitepaper lees je wanneer jouw organisatie hier recht op heeft. En hoe je de LKV- en LIV-beschikkingen van de Belastingdienst controleert.

Beschikking voor LKV en LIV

Iedere werkgever die in een bepaald kalenderjaar recht heeft gehad op één of meerdere tegemoetkomingen op basis van de Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL), ontvangt in het voorjaar daarna de voorlopige berekening van de Belastingdienst. Hierin staat voor elke werknemer wat je krijgt aan van het LIV en de LKV’s. Om te voorkomen dat je geld misloopt, is het belangrijk om deze brief – de beschikking – te controleren. Klopt de berekening wel? Zo niet, dan is het zaak meteen correcties door te geven. Hoe je dit precies doet, lees je in deze whitepaper.

Gegevens en LKV-berekening controlere

Waar moet je nu op letten als je de beschikking voor het loonkostenvoordeel (LKV) wilt controleren? Allereerst kijk je naar de persoonlijke gegevens. Het eerste deel van de berekening bevat de gegevens van de werknemer: zijn burgerservicenummer (BSN), geboortedatum en achternaam. Controleer deze gegevens. Vergeet ook niet om te controleren of je voor alle werknemers voor wie je een tegemoetkoming op basis van de WTL dacht te ontvangen, daadwerkelijk een berekening ontvangen heeft. Check ook het aantal verloonde uren.

Download de whitepaper

Zonder jouw toestemming kan dit formulier niet verstuurd worden

* Verplichte velden