Rechten van werknemers onder de AVG

Rechten van werknemers onder de AVG

Download de whitepaper

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt op 25 mei van toepassing. Deze whitepaper informeert je over de privacyrechten van werknemers onder de AVG.

Welke privacyrechten hebben werknemers onder de AVG?

Als de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) een toneelstuk was, zouden er drie rollen te verdelen zijn. Dat zijn de verwerkingsverantwoordelijke, de verwerker en de betrokkene. Jouw organisatie zal in de meeste gevallen zelf persoonsgegevens verwerken en is dan zowel verwerkingsverantwoordelijke als verwerker. Maar er zijn ook scenario’s mogelijk waarbij jouw organisatie alleen verwerkingsverantwoordelijke is of juist verwerker. Denk aan het uitbesteden van de personeelsadministratie of die juist uitvoeren voor een andere organisatie. De mensen van wie persoonsgegevens worden verwerkt, noem je onder de AVG de betrokkenen.

In vergelijking met de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) hebben betrokkenen meer rechten onder de AVG. In jouw functie zijn de betrokkenen in de regel werknemers. Die mogen zich dus meer met het verwerken van hun gegevens gaan bemoeien met de komst van de nieuwe wet (AVG).

Lees in deze whitepaper alle rechten van de werknemers onder de AVG.

Download de whitepaper

* Verplichte velden